modellera

Modellera kan bland annat beskrivas som ”göra en eller flera modeller”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av modellera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till modellera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till modellera.

Motsatsord till modellera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till modellera.

Vad betyder modellera?

 1. göra en eller flera modeller
 2. slags lera

Böjningar av modellera

 1. modellera
 2. modellerad
 3. modellerade
 4. modellerades
 5. modellerar
 6. modelleras
 7. modellerat
 8. modellerats

Exempel på hur ordet modellera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet modellera används i svenska tidningar

 1. En dator på Uppsala universitet har sedan använts för att modellera fram högupplösta, tredimensionella bilder.
 2. Av praktiska skäl kan gymmen inte bestå av små privata bås där var och en gör sitt, men jag modellerar mitt sociala samspel på gymmet efter de regler som gäller på pissoarer.
 3. En tredje skillnad är att på EU–nivå använder man sig av modellerade siffror byggda på standardspecifikationer.
 4. – Genom att vi levererar den mjukvara och kompetens som behövs för att modellera verklighetstrogen materialfysik och exakta komponentegenskaper i en produkt–utvecklingsprocess, kan vi ersätta dyra och långsamma provningar i fysisk miljö.
 5. Mr Orange, som ska vara modellerad efter den nederländske målaren Mondrian, har flytt Europa och väcker hos Linus den ena lillgamla uppenbarelsen efter den andra.
 6. En nyckelkomponent i de lösningar som modellerats fram är elvägar, där fordon laddas under färd.
 7. – Vi har använt över en miljon kronor för att utveckla, beräkna och modellera det nya skrovet och konstruktionen, säger Geir Flø, vd för GS Marine.
 8. Den förnedrande avklädningen och krossandet av Lady Dibdale genom att lägga henne under en dörr, på vilken man placerar vikter, är modellerad på avrättningen 1586 av helgonförklarade katoliken Margareth Clitherow.
 9. Möt Sophia – en robot modellerad efter Audrey Hepburn och som nyligen beviljades officiellt medborgarskap i Saudiarabien, ett könssegregerat land som ofta kritiseras för att kvinnor är andra klassens medborgare.
 10. I likhet med sina andliga bröder i al–Qaida vill Islamiska staten ha en värld modellerad efter profeten Muhammeds tid på 600–talet, och de är beredda att använda våld för att förverkliga sin utopi om ett globalt gudsrike, ett kalifat.
 11. Modeller och ramverk utvecklas som beskriver hur affärssidan kan kartläggas och modelleras och översättas till ritningsunderlag för att bygga ”rätt” it–stöd till organisationen.
 12. Bell är tydligt modellerad efter skådespelarens roll i den egenregisserade western ”The three burials of Melquiades Estrada”.
 13. Ofta ägde hemskheterna rum i Skoga, modellerad på hennes hembygd Nora i Bergslagen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till modellera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.