monstruös

Synonymer till monstruös

enorm, fabulös, mäktig, oöverskådlig, sanslös, svindlande, överväldigande

Motsatsord till monstruös

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till monstruös.

Vad betyder monstruös?

 1. vidunderlig, oformlig, missbildad

Exempel på hur monstruös används i svenska tidningar

 1. Ytterst få monstruösa händelser i historien inträffar, som bekant, utan att först ha förebådats av en tålmodig yttre påverkan från destruktiva krafter.
 2. Jag omvärderade en hel del och kom så plötsligt en vacker dag till den bittra insikten att jag i kampen för Sovjetmakten hade försvarat en monstruös regim.
 3. Sett till åren den har varat, sett till platserna den har tagit honom till och sett till de ekonomiska förutsättningar han hade knapra förhållande som barn och monstruös förmögenhet i dag.
 4. Det är när de är åtskilda från varandra som den monstruösa aspekten träder fram.
 5. Caroline Lucas, ordförande för Green party, kallar muren "monstruös" medan lobbygruppen Citizens UK säger att murpengarna i stället borde användas för att hjälpa migrantfamiljer att ta sig till Storbritannien.
 6. Klassklyftorna var monstruösa, särskilt mellan jordägare och lantarbetare.
 7. ”Det är både skrämmande, tröttsamt och monstruöst.
 8. Restauranger lockar ofta gäster genom någon form av monstruös rätt som blir gratis förutsatt att man orkar hela portionen.
 9. Man skulle också kunna säga som Julia Kristeva att sinnessjukdomen är en fri rymd för antisociala, apolitiska, individuella uttryck ”att vansinnet suger upp även de mest omåttliga och monstruösa politiska händelser.
 10. Som en motvikt och negativ spegelbild, men möjligen också subversiv möjlighet, finns bilden av den Dåliga Modern, ibland till och med ondskefull och monstruös i sin själviska kärlek eller brist på kärlek.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av monstruös

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oöverskådlig en synonym till monstruös. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.