morgontidning

Morgontidning kan bland annat beskrivas som ”tidning som kommer ut tidigt på morgonen och som läsarna ofta prenumererar på och får hem i brevlådan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av morgontidning och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till morgontidning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till morgontidning.

Motsatsord till morgontidning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till morgontidning.

Vad betyder morgontidning?

 1. tidning som kommer ut tidigt på morgonen och som läsarna ofta prenumererar på och får hem i brevlådan
 2. dagstidning som når prenumeranterna under natten eller morgonen

Böjningar av morgontidning

 1. morgontidning
 2. morgontidningar
 3. morgontidningarna
 4. morgontidningarnas
 5. morgontidningars
 6. morgontidningen
 7. morgontidningens
 8. morgontidnings

Exempel på hur ordet morgontidning kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet morgontidning används i svenska tidningar

 1. Han väntar på tåget i sydvästra London och passar då på att uppdatera sig om valnatten i dagens morgontidning.
 2. Under de senaste åren har i stort sett alla morgontidningar i Sverige infört någon slags betalmodell på nätet.
 3. I morgontidningarna kallar partiet höstens val en folkomröstning om välfärden samt trycker även på att Sverige "riskerar att få en regering stödd av Sverigedemokraterna".
 4. ”Guai a vista” (Problem vid horisonten) lyder rubriken i Berlusconis morgontidning Il Giornale.
 5. Under april månad kommer vi att kostnadsfritt sätta upp en ny låda där du kan hämta din morgontidning och andra tidningar som vi levererar.
 6. I vårt område är distributionskostnaderna väldigt stora och på många ställen i landet väljer man postdistribution och det betyder ju att man inte kan få en morgontidning eller en lördagstidning.
 7. Digitala prenumerationer på morgontidningar har ökat med 260 procent på tre år.
 8. Jag försöker att hinna läsa morgontidningarna Dagens Nyheter och Dagens Industri så noga som livets omständigheter tillåter.
 9. Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har bloggat om förslaget och skriver att om det blir verklighet skulle det även påverka de riksspridda morgontidningarna DN, Dagens Industri och Svenska Dagbladet.
 10. – Gör man en väldigt snabb och kraftig nedmontering av våra betalda morgontidningar så får ju det en oerhört konsekvens för läsarna.
 11. Gårdagens avslöjande i DN om att Mittmedia överväger att göra om alla sina morgontidningar till gratistidningar och avveckla 1 500 tjänster i koncernen under 2017 har fått starka reaktioner.
 12. Det andra alternativet var desto mer drastiskt, och innebär en omgörning av alla morgontidningar till gratistidningar.
 13. Det kan också naturligtvis bli aktuellt med olika former av frekvensnedgång av den betalda morgontidningen och diskussion om i vilken utsträckning en betald daglig morgontidning finns kvar i framtiden.
 14. Åtminstone om man ska tro de engelska morgontidningarna inför Premier League–premiären.
 15. Metro är i år Sveriges mest engagerande morgontidning, sett till antal kommentarer, delningar och likes.
 16. Han kör ut morgontidningen och var därför tvungen att följa Sarah Sjöströms guldkross via Radiosporten.
 17. Vi lever onekligen i en allt farligare värld när en svensk chefredaktör för en liberal centerpartistisk morgontidning agerar megafon för putinismen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till morgontidning är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.