mormors glasögon

Mormors glasögon är synonymt med teveronika och teärenpris och kan beskrivas som ”en växtart, Veronica chamaedrys, som får blåa blommor på försommaren”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mormors glasögon och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till mormors glasögon

teveronika, teärenpris

Motsatsord till mormors glasögon

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mormors glasögon.

Vad betyder mormors glasögon?

  1. en växtart, Veronica chamaedrys, som får blåa blommor på försommaren

Böjningar av mormors glasögon

  1. mormors glasögon

Exempel på hur frasen mormors glasögon kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till mormors glasögon är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är teveronika en synonym till mormors glasögon. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.