motåtgärd

Motåtgärd är synonymt med steg och kan beskrivas som ”åtgärd som utgör svar på tidigare åtgärd av någon annan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motåtgärd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till motåtgärd

steg

Motsatsord till motåtgärd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motåtgärd.

Vad betyder motåtgärd?

 1. åtgärd som utgör svar på tidigare åtgärd av någon annan

Böjningar av motåtgärd

 1. motåtgärd
 2. motåtgärden
 3. motåtgärdens
 4. motåtgärder
 5. motåtgärderna
 6. motåtgärdernas
 7. motåtgärders
 8. motåtgärds

Exempel på hur ordet motåtgärd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet motåtgärd används i svenska tidningar

 1. Det kräver motåtgärder från regionen med striktare krav och än mer kontrollåtgärder, vilket leder till ett mycket kostsamt och ineffektivt vårdsystem”, skriver partiet i sitt förslag till beslut.
 2. Kina har tidigare hotat med motåtgärder när Sveriges kulturminister delade ut ett pris till svensk–kinesiske förläggaren Gui Minhai.
 3. EU svarar med att hota med motåtgärder.
 4. Kinas president Xi Jinping upprepade på fredagen att Kina vill arbeta fram ett initialt avtal med USA och att Kina försökt undvika ett handelskrig, samtidigt som de inte är rädda för att svara med motåtgärder vid behov.
 5. När anarkin bredde ut sig krävdes en motåtgärd.
 6. Den här typen av skräddarsydda motåtgärder kan därför vara ett sätt att få Trump till förhandlingsbordet på lite sikt.
 7. "Vi vill inte befinna oss i detta läge", skriver hon i en kommentar till EU–beslutet om motåtgärder.
 8. Att EU helt avstår motåtgärder är dock inget alternativ, menar Stefan Löfven.
 9. Det handlar om motåtgärder mot de stål– och aluminiumtullar på 25 respektive 10 procent på varor för sammanlagt 6,4 miljarder euro som Trumpregeringen införde mot EU tidigare i juni.
 10. Frågan om utvisningen av den ryske diplomaten kommer att lösas "omedelbart", säger Wallström, som väntar sig någon rysk motåtgärd.
 11. EU har varnat för motåtgärder, men samtidigt sagt att dessa inte kommer att införas förrän tidigast om 90 dagar, i enlighet med reglerna från världshandelsorganisationen WTO.
 12. Om EU inte får något undantag kommer unionen att svara USA med ett batteri av motåtgärder med tullar på allt ifrån amerikanska motorcyklar till bourbon.
 13. I tullfrågan planerar Kina motåtgärder mot USA genom att införa tullar på amerikanska jordbruksprodukter från stater med starkt Trumpstöd, enligt uppgifter till Wall Street Journal.
 14. EU–kommissionen presenterade tänkbara motåtgärder strax efter att den amerikanske presidenten Donald Trump den första mars aviserade ståltullar på 25 procent och aluminiumtullar på 10 procent.
 15. Kinesiska företrädare gjorde inga direkta uttalanden vid G20–mötet men Wall Street Journal rapporterade att Kina förbereder motåtgärder mot de amerikanska tullarna, bland annat mot jordbruksprodukter.
 16. Enligt Wall Street Journal planerar landet motåtgärder mot de amerikanska tullarna, bland annat inriktat på jordbruksprodukter från stater med starkt Trumpstöd.
 17. Om Kina svarar med motåtgärder ökar riskerna för ett handelskrig markant.
 18. Men det uttalandet har inte bekräftats av Nordkorea, som tidigare i mars hotade med motåtgärder om USA och Sydkorea återupptar övningarna.
 19. Misslyckas EU med att få ett undantag har man förberett motåtgärder motsvarande handelshinder på 3,4 miljarder dollar.
 20. Sedan dess har Israel satsat stort på motåtgärder.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till motåtgärd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är steg en synonym till motåtgärd. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.