Synonymer till motarbeta

Vi känner till 6 synonymer till motarbeta. Ordet motarbeta är en synonym till motverka och bekämpa och kan bland annat beskrivas som ”lägger hinder i vägen för, bekämpar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motarbeta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till motarbeta

 1. bekämpa
 2. förhindra
 3. gå emot
 4. hejda
 5. hindra
 6. motverka

Vilka ord betyder nästan samma sak som motarbeta?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till motarbeta. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. avstyra
 2. vingklippa
 3. blockera
 4. avvärja

Vad är motsatsen till motarbeta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motarbeta.

Vad betyder motarbeta?

 1. lägger hinder i vägen för, bekämpar
 2. arbeta mot ett mål som är motsatsen till det som någon annan/några andra arbetar med

Hur böjs motarbeta?

 1. motarbeta
 2. motarbetad
 3. motarbetade
 4. motarbetades
 5. motarbetar
 6. motarbetas
 7. motarbetat
 8. motarbetats

Hur kan ordet motarbeta användas?

Följande exempelmeningar visar hur motarbeta kan användas.

 1. socialdemokraterna motarbetade moderaternas skattesänkningar

Hur används ordet motarbeta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet motarbeta används i vanlig text.

 1. Författarna till studien efterlyser bättre registrering av selektiv fosterdiagnostik för att kunna motarbeta fenomenet, men även fler initiativ gällande utbildning.
 2. Sverige pekas ut för att motarbeta en skärpning av exportreglerna.
 3. Men denna dialog har hittills motarbetats av Bashar al–Assads regim.
 4. – Det jag har slagits av är hur motarbetade vi alltid blivit av KD.
 5. Pete Erickson, forskare vid Stockholm Environmental Institute, sammanfattar det som att den nuvarande administrationen aktivt motarbetar det internationella klimatsamarbetet.
 6. Republikanerna i Florida har nu motarbetat lagändringen genom en ny regel.
 7. Från republikanernas sida hävdades också att de fyra bolagen aktivt motarbetar konservativa på sina plattformar och republikanen Jim Jordan pekade på hur Twitter behandlat president Trumps inlägg.
 8. En av världens mest kände klimatprofiler och även medverkande i Dagens ETC,  George Monbiot, försvarar kärnkraften därför att den i detta läge motarbetar fossil energi som är det stora hotet mot människans överlevnad.
 9. USA har arbetat i nära förbindelse med våra europeiska allierade och partner för att skapa konsensus kring frågan om energisäkerhet, med insikten om att nya projekt bör främja europeisk energisäkerhet, inte motarbeta den.
 10. De får inte ”motarbeta det demokratiska styrelseskicket”, till exempel genom att uppmana eleverna att inte rösta eller misstänkas för våldsbejakande extremism.
 11. – Det är viktigt för båda parter att upphovspersonerna har förtroende för att fördelningen är rättvis och att underliggande data är korrekt, och båda parter jobbar kontinuerligt för att motarbeta manipulation.
 12. Man får springa snabbare och snabbare, vi har flera utbrända kollegor på kliniken och ingen förståelse för hur man ska motarbeta det inom organisationen.
 13. – Så långt vill jag inte gå, jag har lite för dålig insyn i vad man har gjort från Storbritanniens sida för att motarbeta den typen av upplägg.
 14. ”Vår ambition har aldrig varit att motarbeta TV4, utan att stärka vår lokala nyhetsleverans till publiken.
 15. Tsarryska myndigheter hade traditionellt motarbetat formeringen av en ukrainsk särart, och efter en kort period av självständighet 1917–19 införlivade Vladimir Lenin territoriet i Sovjetunionen.
 16. Det finns nog flera förklaringar, men visst motarbetade den kommunistiska ideologin de naturliga gemenskaperna, och skapade därtill misstro människor emellan.
 17. Berättelsen om Terese som bärare av en kollektiv erfarenhet visar upp en grovt förenklad bild som stärker i stället för motarbetar fördomar mot oss.
 18. – Lagar och regler som byråkratiserar och försvårar den här typen av byggen och myndigheter som, i stället för att samverka, motarbetar varandra.
 19. – Regeringen och polisen har ignorerat och motarbetat människors krav så rörelsen måste fortsätta, säger 18–årige demonstranten Gordon Tsoi.
 20. Att invandringen måste stoppas och det amerikanska kulturella inflytandet i Tyskland måste motarbetas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är motverka en synonym till motarbeta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på motarbeta