Synonymer till motbevisa

Vi känner till en synonym till motbevisa. Ordet motbevisa är synonymt med vederlägga och kan beskrivas som ”bevisar att någon har fel, vederlägger”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motbevisa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till motbevisa

 1. vederlägga

Vad är motsatsen till motbevisa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motbevisa.

Vad betyder motbevisa?

 1. bevisar att någon har fel, vederlägger

Hur böjs motbevisa?

 1. motbevisa

Hur kan ordet motbevisa användas?

Det saknas exempel på hur motbevisa kan användas.

Hur används ordet motbevisa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet motbevisa används i vanlig text.

 1. Men Curtis Sittenfeld har ändå tappert förvandlat flera av 2000–talets tongivande politiska figurer till romankaraktärer, i ett försök att motbevisa Philip Roth.
 2. Jag har ägnat väldigt mycket tid för att motbevisa den bilden, säger Ann Linde till TT.
 3. En förtalsuppgift ska gå att bevisa eller motbevisa – och det går inte med värderingar.
 4. Att hela tiden motbevisa påståendet som ”du kommer aldrig att bli bäst, du kommer aldrig att komma långt”.
 5. Åklagaren kunde inte motbevisa att anledningen till att han hade droger på sig var ”obetänksam nyfikenhet”, rapporterar Dagens juridik.
 6. Nu kunde polisen motbevisa hans första förklaringar och Madsen kom med nya.
 7. Känner du att du har fått motbevisa folk?.
 8. – Jag anser att jag kan motbevisa det, att han försökt manipulera bevisning genom att skicka hot till sig själv med sms, säger Jonas Peterson.
 9. I familjehotellet bodde han sedan några år och kom även senare i livet att motbevisa påståendet att arkitekter inte ritar de hus de själva vill bo i.
 10. Syftet ska ha varit att motbevisa att avgaserna är cancerframkallande.
 11. ”Som afroamerikaner kommer vi alltid att behöva bryta barriärer, motbevisa folk och arbeta hårdare än andra för att bevisa att vi hör hemma.
 12. ”Som afroamerikaner kommer vi alltid att behöva bryta barriärer, motbevisa folk och arbeta hårdare än andra för att bevisa att vi hör hemma”, skriver James på Instagram med en bild på pojken, där han i stället för texten på tröjan har en kungakrona.
 13. "Som afroamerikaner kommer vi alltid att behöva bryta barriärer, motbevisa folk och arbeta hårdare än andra för att bevisa att vi hör hemma", skriver James på Instagram.
 14. Men det har i vart fall inte gått att motbevisa att det var fel.
 15. Och åklagaren har inte kunnat motbevisa detta, anser Svea hovrätt.
 16. Den handlar om Köpingsbon Hasse P, som när hans hemstad kallades för "Sveriges tråkigaste stad" bestämde sig för att motbevisa detta genom att låta baka världens största smörgåstårta i syfte att komma med i Guinness rekordbok.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vederlägga en synonym till motbevisa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?