Synonymer till motspelare

Vi känner till 4 synonymer till motspelare. Ordet motspelare är en synonym till motståndare och antagonist och kan beskrivas som ”motståndare (i tävling)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motspelare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till motspelare

 1. antagonist
 2. fiende
 3. konkurrent
 4. motståndare

Vad är motsatsen till motspelare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motspelare.

Vad betyder motspelare?

 1. motståndare (i tävling)

Hur kan ordet motspelare användas?

Det saknas exempel på hur motspelare kan användas.

Hur används ordet motspelare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet motspelare används i vanlig text.

 1. Kinnaman kan just nu ses i science fictionserien ”For all mankind” på Apple TV+ och har under hösten spelat in den psykologiska thrillern ”Sympathy for the devil”, där han har Nicolas Cage som motspelare.
 2. – De andra hade peruker, men ingen av hans motspelare hade mask.
 3. Den rebellstämplade australiern Nick Kyrgios har ägnat stora delar av sin korta karriär åt att håna motspelare och slå sönder racketar.
 4. Detta efter att han först blivit varnad för en hög spark som träffade en motspelares bakhuvud, och direkt efteråt fick han sin andra varning när han svor mot domaren.
 5. Första premiären på den nyrenoverade stora scenen blir "Min fantastiska väninna" med Louise Peterhoff som ny motspelare till Maja Rung.
 6. Han bugar med sitt plommonstop i handen när han tillsammans med sin motspelare Jonas Karlsson och de andra rollinnehavarna blir inapplåderad fyra gånger efter att ridån har gått ner.
 7. ”Det är fråga om en avsiktlig sparkrörelse som träffar motspelaren i magen”, står det att läsa i domen från disciplinnämnden.
 8. ”För ett par veckor sedan så visade jag bristande omdöme – men låt mig vara tydlig – ingenting hände mellan mig och min motspelare.
 9. Nästan alla centrala positioner i filmen – manusförfattaren Walter Bernstein, regissören Martin Ritt och Allens motspelare Zero Mostel – hade varit svartlistade.
 10. Under senare år har han kritiserats för att han under inspelningen ska ha lurat skådespelaren Maria Schneider till att spela in en våldtäktsscen med motspelaren Marlon Brando, vilket Bertolucci har förnekat.
 11. På en presskonferens förra veckan uppdagades att den kvinnliga huvudrollsinnehavaren i Netflix–succén ”The crown”, Claire Foy, fick lägre lön än sin manliga motspelare Matt Smith.
 12. Rollen i ”Eldprovet” är det hittills största hon gjort på film och höjer sin motspelare Daniel Auteuil till skyarna.
 13. Dick Axelsson – som måste vara en av Färjestads bästa spelare om det laget ska gå till semifinal – slog både av sin egen klubba och skällde på motspelare och domare.
 14. Det tycker i alla fall deras med– och motspelare, som har röstat fram världselvan för 2017 genom det internationella spelarfacket FIFPro.
 15. Jadå, och jag har ett jätte–önskemål, att få Dan Ekborg som motspelare.
 16. Nämnden finner det utrett att Stefan Söder utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren.
 17. Natalie Portman bestämde sig då för att skydda sig själv från objektifiering av sin kropp genom att säga nej till roller där hon skulle kyssa en motspelare.
 18. Anton Körberg, motspelare i ”Vita lögner” hade förstås ingen aning om vilka stordåd som väntade när de jobbade med varandra under sent nittiotal.
 19. En stor anledning till varför Nikolaj Lie Kaas älskade att göra Du försvinner var hans svenske motspelare, förklarar han.
 20. Skådespelaren Mark Wahlberg skänkte även han pengar till Time’s up efter att det framkommit att han tjänat mycket mer än sin kvinnliga motspelare Michelle Williams på omtagningarna av Ridley Scotts ”All the money in the world”.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är motståndare en synonym till motspelare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet motspelare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet motspelare.

Bild med texten motspelare