Synonymer till motsvara

Motsvara kan bland annat beskrivas som ”är likvärdig eller jämförbar med”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motsvara samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till motsvara

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till motsvara.

Vad är motsatsen till motsvara?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motsvara.

Vad betyder motsvara?

 1. är likvärdig eller jämförbar med
 2. tillfredsställer, uppfyller (krav, önskemål e.d.)
 3. passa samman med, matcha, överensstämma

Hur böjs motsvara?

 1. motsvara
 2. motsvarade
 3. motsvarades
 4. motsvarar
 5. motsvaras
 6. motsvarat
 7. motsvarats

Hur kan ordet motsvara användas?

Följande exempelmeningar visar hur motsvara kan användas.

 1. en euro motsvarar ungefär 10 svenska kronor
 2. filmen motsvarade inte förväntningarna

Hur används ordet motsvara i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet motsvara används i vanlig text.

 1. Detta exemplifieras med det att det på jorden byggs så många nya byggnader att de motsvarar ett nytt Paris – varje vecka.
 2. Vonages styrelse har godtagit Ericssons bud på 21 dollar per aktie, vilket innebär att köpet totalt går på 6,2 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 55 miljarder kronor.
 3. Det motsvarade 17 procent av den totala nettoomsättningen, på 232,4 miljarder kronor.
 4. För klassrum rekommenderas ett luftflöde som motsvarar högst ca 1 decipol.
 5. Man måste växa väldigt mycket under väldigt lång tid för att motsvara den här värderingen, sedan ska man aldrig säga aldrig.
 6. Ovanpå de 1,4 miljarder kronorna – ett belopp som enligt åklagarna motsvarar dagsvärdet av den vinst bolaget gjorde på verksamheten i landet – vill åklagarna att Lundin Energy också betalar en företagsbot på tre miljoner kronor.
 7. Det motsvarar 84,6 procent av befolkningen i åldersgruppen 16 år och äldre.
 8. Det motsvarar ungefär 5 procent av Sveriges befolkning, men enligt polisen har en stor del av problematiken kring de grova våldsuppgörelserna sin grund i områdena.
 9. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match”, skriver disciplinnämnden i beslutet enligt Fotbollskanalen.
 10. Men det vi har beskrivit i anmälan motsvarar i svensk mening hets mot folkgrupp, med tydliga rasistiska toner, sade säkerhetschefen Martin Fredman till TT.
 11. Bara om de samlade världsledarna medger att det som har gjorts hittills inte motsvarat deras löften kan det leda till förändring, förklarar den 18–åriga klimataktivisten i en färsk intervju med nyhetsbyrån Reuters hemma i lägenheten i Stockholm.
 12. Nordkorea uppger att den provskjutna roboten ska kunna nå en hastighet av minst mach 5, vilket motsvarar 6 200 kilometer i timmen.
 13. I deras ljudlabb har teamet byggt en F404–motor i skala 1/28, som ska motsvara vad som sitter i ett F–18.
 14. De jämför explosionen med den som skedde i sibiriska Tunguska 1908, där en bolid orsakade en smäll vars kraft motsvarade 1 000 atombomber av det slag som fälldes över Hiroshima i andra världskriget.
 15. Den faktiska energitätheten motsvarar ungefär den i litiumjonbatterierna, 250 Wh/kg, och cellerna måste värmas, till åtminstone 50 grader Celsius, annars blir jonledningsförmågan i elektrolyten för låg.
 16. Detta arbete pågår fortfarande där styrelsen försöker se till att alla medlemmar betalar sina avgifter och genomföra en avgiftshöjning som bättre motsvarar föreningens utgifter.
 17. Det motsvarar en cykel med marknadsvärde på cirka 15 000 kronor.
 18. Det innebär att "förmånscyklar med ett förmånsvärde på högst 3 000 kronor per år inte behöver tas upp till beskattning, vilket motsvarar en cykel med ett marknadsvärde på ca 15 000 kronor".
 19. Det motsvarar en arbetslöshet på 7,7 procent.
 20. I slutet av 1700–talet hade det område som motsvaras av dagens stat endast drygt två miljoner, vartill kom 600 000 i Finland och 100 000 i det svenska Tyskland.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på motsvara