motsvarande

Motsvarande är synonymt med ekvivalent och synonym och kan bland annat beskrivas som ”som motsvarar något, analog; liknande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motsvarande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till motsvarande

adekvat, analog, ekvivalent, korresponderande, likvärdig, synonym

Motsatsord till motsvarande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motsvarande.

Vad betyder motsvarande?

 1. som motsvarar något, analog; liknande
 2. som är av samma omfattning eller sort

Böjningar av motsvarande

 1. motsvarande

Exempel på hur ordet motsvarande kan användas

 1. årets tre första månader har varit varmare än motsvarande period förra året

Exempel på hur ordet motsvarande används i svenska tidningar

 1. Enligt FN skickade de förra året hem motsvarande 680 miljarder kronor till sina familjer.
 2. Med den så kallade ansvarsprincipen, som fastslår att den instans som har ansvar för en verksamhet i normala situationer också har motsvarande ansvar vid kriser, backar regeringen ytterligare ett steg.
 3. Den svenska musikjätten redovisar en rörelseförlust på 167 miljoner euro, motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor, för årets andra kvartal.
 4. – Eftersom vi inte haft motsvarande ärende innan är vi extra noggranna.
 5. Merparten av gruppens sponsorer är privatpersoner som donerar 200 dollar, motsvarande cirka 1 800 kronor, eller mindre.
 6. Från kontona publicerades det inlägg där det påstods att man hade en halvtimme på sig att skicka motsvarande 1 000 dollar i kryptovalutan bitcoin, för att sedan få dubbelt så mycket tillbaka.
 7. Från kontona har det publicerats inlägg där det påstås att man har en halvtimme på sig att skicka motsvarande 1 000 dollar i kryptovalutan bitcoin, för att sedan få dubbelt så mycket tillbaka.
 8. För svensk del handlar det enligt Michels förslag om 798 miljoner euro om året, motsvarande 8,3 miljarder svenska kronor.
 9. Det kan ge en årlig omsättning på motsvarande 6 500 miljarder svenska kronor och sysselsätta upp till en miljon personer i EU.
 10. Enligt beräkningar från tre miljöorganisationer – Helsingforsbaserade Crea, Greenpeace Sydostasien och IQ Air – har städernas smutsiga luft också lett till ekonomiska förluster som uppgår till motsvarande 210 miljarder kronor.
 11. EU–kommissionen har tillsammans med europeiskt näringsliv avsatt 8,7 miljarder euro, motsvarande 91 miljarder kronor, under kommande ramprogramsperiod till sektorn och vätgas har utsetts ett fokusområde för Europa så fort coronakrisen är avklarad.
 12. Enligt åklagaren var motivet bakom mordet att 57–åringen tecknat en livförsäkring för sin före detta sambo på motsvarande 520 000 kronor som han skulle få tillgång till vid hennes död, rapporterar VK.
 13. Artisterna skriver att branschen står för 210 000 arbetstillfällen som bidrar med 4,5 miljarder pund, motsvarande 52 miljarder kronor, årligen till Storbritanniens ekonomi.
 14. Om ett motsvarande system skulle gå att använda i Sverige anser Försvarsmakten inte att man har ”kompetens att bedöma”.
 15. Under 2019 samlades batymetriska data – motsvarande topografiska uppgifter men avseende undervattensförhållanden – in för 14,5 miljoner kvadratkilometer, ungefär dubbla Australiens yta.
 16. Nu vill BVC göra ett uttag värt motsvarande nästan tio miljarder kronor.
 17. Under motsvarande period i fjol blev förlusten för det krisande flygbolaget närmare två miljarder norska kronor.
 18. Enligt Telia kan man få loss ungefär hälften så mycket, motsvarande 5 miljarder kronor om affären går i lås med den turkiska förmögenhetsfonden.
 19. Och det skulle framför allt vara väldigt dyrt att skaffa fram nya faciliteter motsvarande de tyska.
 20. I april betalade VW ut minst 750 miljoner euro, motsvarande 7,7 miljarder kronor till 235 000 bilägare i en förlikning.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till motsvarande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ekvivalent en synonym till motsvarande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.