mottaga

Synonymer till mottaga

erhålla, ta emot

Motsatsord till mottaga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mottaga.

Vad betyder mottaga?

 1. ta emot, emottaga, erhålla

Exempel på hur mottaga används i svenska tidningar

 1. Den 25 april skulle den Pulitzerbelönade amerikanska poeten Louise Glück ha mottagit Tranströmerpriset i Västerås, men resan ställdes in på grund av den rådande coronakrisen.
 2. Han var en makalös författare, en av våra största, det var med stor sorg jag mottog beskedet om hans bortgång.
 3. Svensk–amerikanskan bars ut med ett stort leende på läpparna och mottogs med hurrarop från personalen på plats.
 4. Klara besked saknas, men det här skulle kunna innebära att de som lagt upp ”artisten” redan hade mottagit royaltyer på felaktiga grunder.
 5. Enligt Mohammed själv har han också mottagit hot eftersom han öppet gått ut med att han lämnat islam, vilket kan vara förenat med livsfara i Afghanistan.
 6. ”Informationen vi har mottagit tyder på att kronprinsen kan ha varit involverad i att övervaka Bezos i ett försök att påverka, om inte tysta, Washington Posts rapportering om Saudiarabien [.
 7. – Det är väldigt få unga tjejer som inte har mottagit en ”dick pic”.
 8. Hennes tid är utan tvekan nu!” mottog skådespelaren Hedda Stiernstedt under fredagen utmärkelsen Årets bäst klädda kvinna.
 9. Sveriges utrikesminister Ann Linde skrev strax efter olyckan ett inlägg på Twitter att hon ”med  stor sorg” hade mottagit beskedet om flygolyckan i Iran och bekräftade samtidigt att även svenskar befunnit sig på planet.
 10. Utrikesminister Ann Linde (S) skriver på Twitter att hon ”med stor sorg” har mottagit beskedet om flygolyckan i Iran.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av mottaga

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ta emot en synonym till mottaga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.