Synonymer till mottaglig

Vi känner till 14 synonymer till mottaglig. Ordet mottaglig är en synonym till receptive och öppen och kan bland annat beskrivas som ”som lätt påverkas”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mottaglig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till mottaglig

 1. emotionell
 2. flexibel
 3. känslig
 4. luftig
 5. lättstött
 6. offentlig
 7. receptive
 8. sensibel
 9. sensitiv
 10. tillgänglig
 11. tillmötesgående
 12. vidsynt
 13. öm
 14. öppen

Vilka ord betyder nästan samma sak som mottaglig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till mottaglig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. allmän

Vad är motsatsen till mottaglig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till mottaglig.

Vad betyder mottaglig?

 1. som lätt påverkas
 2. som lätt påverkas; känslig
 3. ömtålig för sjukdom

Hur böjs mottaglig?

 1. mottaglig
 2. mottagliga
 3. mottagligt

Hur kan ordet mottaglig användas?

Följande exempelmeningar visar hur mottaglig kan användas.

 1. Tala med rektor, hon är mottaglig för argument!

Hur används ordet mottaglig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet mottaglig används i vanlig text.

 1. Efter första dosen tar det ungefär tio dagar innan ett visst skydd finns i kroppen, men man är fortfarande mottaglig för infektionen.
 2. Alla har tagit ett enormt ansvar och spelarna har varit mottagliga för det vi vill göra.
 3. Det vill säga hur många som fortfarande är mottagliga för infektionen, säger Jan Albert.
 4. – En relativt låg andel av befolkningen har antikroppar mot covid–19, vilket betyder att merparten av befolkningen fortfarande är mottaglig för viruset, sa WHO–chefen Tedros Adhanom Gehbreyesus på en pressträff den 11 maj.
 5. Att de här barnen inte är mer mottagliga för virus än andra och att de inte får svårare sjukdomsbild, säger Ulrika Ådén.
 6. På grund av de strikta restriktionerna på Island har en liten andel av befolkningen smittats, vilket också innebär att många islänningar fortsatt är mottagliga för smittan vid en eventuell andravåg, resonerar Kjartan Hreinn Njálsson.
 7. Bland socialdemokratiska väljare är stödet ännu större, 62 procent, vilket kan tolkas som att S–väljarna inte varit särskilt mottagliga för Stefan Löfvens fördömanden av Sjöstedts agerande.
 8. ”Just därför är de mottagliga för detta.
 9. För ju räddare folk blir, desto mer mottagliga för kall egoism blir de.
 10. Och vem kommer att vara mest mottaglig för att upp­märksamma ormen? Det kommer att vara Eva.
 11. Trump har ju, återigen, visat sig vara mottaglig för den folkliga opinionen, när han gav med sig i fråga om separationer av immigrantfamiljer vid den södra gränsen.
 12. Det tar en stund innan jag blir mottaglig för att den där ”Frida Andersson” hon gestaltar i själva verket är Evert Taubes ständigt återkommande sjömansjag med förnamnet Fritiof.
 13. Information som kan vara relevant för att avgöra om en person är mottaglig för ett erbjudande om en ny tjänst eller om hen skulle passa in i den kultur som präglar en ny arbetsgrupp.
 14. Fordonsföretaget kan bli mottagligt för förvärvsinviter när bolaget väl har slutfört sin affärsplan för 2018, uppgav vd Sergio Marchionne i samband med bilmässan i Genève.
 15. Fiat Chrysler kan bli mottagligt för förvärvsinviter när bolaget väl har slutfört sin affärsplan för 2018, uppgav vd Sergio Marchionne i samband med bilmässan i Genève.
 16. När det är kallt ute blir luften mycket torr, och när slemhinnorna i sin tur blir torra blir vi mer mottagliga för infektioner.
 17. För att vara mottaglig för de här budskapen så ska man nog redan hysa ganska kraftfulla politiska åsikter om migrationsfrågor.
 18. I den dikten fångar han alla sinnes­intryck som vi är så mottagliga för och som ofta pågår undermedvetet, utan att vi alltid vet om det.
 19. De europeiska kritikerna i Screens jurypanel ger ett medelbetyg i snitt, medan de amerikanska branschtidningarna inte tycks vara mottagliga för den excentriska svenska humorn.
 20. Men vi kan konstatera att det uppenbarligen finns individer som är mottagliga för detta, se bara på Akilov.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är receptive en synonym till mottaglig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på mottaglig

Ord som slutar på mottaglig