motvilligt

Motvilligt är synonymt med ogärna.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av motvilligt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till motvilligt

ogärna

Motsatsord till motvilligt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till motvilligt.

Vad betyder motvilligt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av motvilligt.

Böjningar av motvilligt

 1. motvilligt

Exempel på hur ordet motvilligt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet motvilligt används i svenska tidningar

 1. Det började med ett ganska motvilligt besök på en jobbarkompis släktings kolonilott på norra Djurgården, i Stockholm.
 2. Oscar Tarantino har just tvingats till ett högst motvilligt dopp av sin syster Mikaela och bästa vän Arnbjörn.
 3. Det vanliga är att styrelsen, många gånger säkert väldigt motvilligt, beslutar att anteckna informationen, säger revisionsdirektör Cecilia Bokenstrand.
 4. Han har, som alla andra, munskydd på sig och har, något motvilligt, jobbat även över nyårsledigheten.
 5. Jag måste motvilligt erkänna att jag som ensam svensk medierepresentant på plats antagligen förstörde för övriga journalister med allehanda vrål som måste stört andra intervjuer.
 6. Nyckelfiguren i det nyfödda fredsprojektet är Khalifa Haftar, som motvilligt låtit sig släpas till förhandlingsbordet.
 7. Svenska regeringen sade redan sommaren 2018 motvilligt ja till att gasledningen dras i Sveriges ekonomiska zon i Östersjön.
 8. Ändå, motvilligt, värms hon av dem.
 9. När jag läste hennes genombrott ”Konturer” gjorde jag det motvilligt.
 10. Efter maten kallar senior till sig junior, som motvilligt avbryter konversationen med kompisarna för att höra vad den svenske nedrustaren har att berätta om Irak.
 11. I synnerhet de två som lämnat byn, säger Ariane Ascaride som spelar systern i filmen, en skådespelare som arbetar med avantgardistisk teater men motvilligt blivit en celebritet.
 12. Netanyahu tvingades motvilligt be om ursäkt på tisdagen.
 13. Han höll strålande på det krävande innerspåret i finalen och gav sig motvilligt (Olle Rols vann).
 14. – En vakt som familjen blivit vän med hjälpte mig motvilligt.
 15. Lite motvilligt försöker Pernilla besvara den så oönskade frågan som komiker ofta får.
 16. Lars Anders Johansson verkade motvilligt fascinerad av denna hammare men var rädd att den skulle kunna hamna i statens händer.
 17. I augusti förra året skrev president Donald Trump motvilligt under ett nytt sanktionspaket som hade röstats fram av den amerikanska kongressen – trots att han ansåg att det hade allvarliga brister.
 18. – Men när han flyttade ut till Fårö för gott och krävde att jag skulle flytta med, vilket jag motvilligt gjorde, då gick det inte längre.
 19. Något som senare motvilligt gjordes i Kanada för ursprungsbefolkningen.
 20. Han accepterade ändå  – enligt honom själv motvilligt – när BCG sålde in två konsulter –  som skulle jobba gratis för att testa värdebaserad vård.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till motvilligt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ogärna en synonym till motvilligt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?