Synonymer till MP

MP kan beskrivas som ”Miljöpartiet de Gröna, Miljöpartiet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av MP samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till MP

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till MP.

Vad är motsatsen till MP?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till MP.

Vad betyder MP?

 1. Miljöpartiet de Gröna, Miljöpartiet

Hur kan ordet MP användas?

Det saknas exempel på hur MP kan användas.

Hur används ordet MP i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet MP används i vanlig text.

 1. Det nya styret med S, MP och C med stödpartiet V ska nu göra en stor utredning, en omställningsplan, om vårdvalens framtid.
 2. MP vill se en återinförd elbilsbonus, en satsning på biogas och ett ”Sverigekort” för resande med kollektivtrafik.
 3. MP vill bland annat se slopad moms på basvaror som mjölk, bröd och ägg i tre månader och erbjuda gratis frukost till skolelever.
 4. Det rödgröna styret med S, V och MP valde i kommunstyrelsen 5 april att, med sju röster mot sex, frångå förslaget från förvaltningen om att införa den särskilda handlingsplan mot tystnadskultur som partierna tidigare varit överens om.
 5. I valrörelsen 2014 drev MP linjen att stänga de fyra äldsta reaktorerna –Oskarshamn 1 och 2 samt Ringhals 1 och 2 – under mandatperioden.
 6. MP vill möta det väntade underskottet som den offentliga sektorn står inför och föreslår att 24 miljarder kronor ska gå till detta nästa år.
 7. Av de svenska ledamöterna röstade M, KD, L, C, S och MP ja till alla fyra förslagen, medan SD och oberoende förre SD–ledamoten Peter Lundgren sade nej till alla fyra.
 8. Det nuvarande styret i regionen – S, MP och C – pausade avvecklingen av tågvärdar, men lät sedan göra en utredning som gav grönt ljus åt avvecklingen.
 9. Det nuvarande politiska styret i regionen – S, MP och C – pausade avvecklingen och lät göra en utredning av dess konsekvenser, en utredning som gav grönt ljus för en utfasning.
 10. En majoritet i nämnden, bestående av S, V, MP, Fi och D röstade ner sin egen förvaltnings tjänsteutlåtande.
 11. Men hur det ska utformas, och om det ens är möjligt, är oklart och MP hänvisar till att expertmyndigheterna får ta fram en sådan modell.
 12. Tidö–partierna samt Socialdemokraterna kommer alla att rösta för det här förslaget, medan V, MP och C kommer att rösta emot.
 13. S, V och MP vill att cheferna vid rekrytering ska ”arbeta med att underlätta bedömningen av språk– och kommunikationsförmåga vid rekrytering, såsom ett språktest, och dels erbjuda språkstödjande och språkhöjande insatser hos redan befintlig personal”.
 14. – Om man rensar bort energipriserna så har faktiskt inflationen fortsatt upp, säger Erik Glans, inflationsexpert på Konjunktursinstitutet som även kandiderade för MP i kommunvalet i Sigtuna.
 15. Förslaget kommer från regionens nya rödgröna ledning, S + V + MP.
 16. Sedan 2013 har stödet för kärnkraft ökat bland C–väljare, till skillnad från hos S, V och MP där stödet minskat.
 17. Därmed skulle S, V och MP bli största budgetalternativ.
 18. – Det återstår att se när vi lägger våra förslag om vi kommer att uppbåda samsyn, ända sedan jag tillträdde har jag pratat med alla partier men valt att styra med mina alliansvänner och MP.
 19. Bakgrunden var 2016 års energiöverenskommelse mellan S, MP, M, KD och C.
 20. Många, även inom MP och S, vill istället se satsning på långsamma tåg lokalt och mer godstrafik.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på MP

Bild till ordet MP

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet MP.

Bild med texten MP