Synonymer till Muhammed

Muhammed kan bland annat beskrivas som ”grundaren av islam”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Muhammed samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Muhammed

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Muhammed.

Vad är motsatsen till Muhammed?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Muhammed.

Vad betyder Muhammed?

 1. grundaren av islam
 2. profet som grundade islam
 3. ett mansnamn

Hur kan ordet Muhammed användas?

Det saknas exempel på hur Muhammed kan användas.

Hur används ordet Muhammed i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Muhammed används i vanlig text.

 1. Muhammed som rondellhund hade provocerat fram behovet av personskydd, annars är Vilks mest kända verk kanske träkonstruktionen….
 2. Flera andra från området, bland andra mandazi–säljaren Muhammed, kidnappas också denna kväll.
 3. Snart heter ju alla under 70 år Muhammed.
 4. Kring vilket år föddes profeten Muhammed, som grundade religionen islam?.
 5. I dessa suror luras profeten Muhammed av djävulen att dyrka tre gudinnor.
 6. – Profeten Muhammed är Islams heligaste och den som angriper hans heder angriper ett helt folk, sade en av demonstranterna, Amin Bukhari, till AFP.
 7. Läraren hade blivit omtalad i muslimska kretsar efter att under en lektion om yttrandefrihet ha använt karikatyrteckningar av profeten Muhammed som diskussionsunderlag.
 8. Den mördade läraren Samuel Paty hade hotats på nätet för att ha visat omstridda karikatyrer av islams profet Muhammed, och enligt inrikesministern hade känd muslimsk militant samt en elevs far uttalat en fatwa mot läraren före mordet.
 9. Anspråken på att tysta kritik mot islam och hån av profeten Muhammed verkar med det senaste terrorattentatet ha gjort även lärare till måltavlor.
 10. Jag har avrättat en av dina helveteshundar, som har vågat förringa Muhammed.
 11. Muhammed är ett av 300.
 12. Europadomstolen anser inte att en österrikisk dom mot en kvinna som antydde att profeten Muhammed var pedofil stred mot Europakonventionens yttrandefrihetsartikel.
 13. Tittar man på vår kommunikativa huvudmålgrupp i dag som är väldigt ung, 14–20 år, så har de ingen aning om vem Stan Smith, Muhammed Ali eller Franz Beckenbauer är.
 14. Jag vill skrämma de otrogna och lämna livet”, skrev Akilov till en kontakt vid namn Muhammed.
 15. Enligt sunnimuslimsk inriktning hade Muhammed inte utsett någon efterträdare, i stället var det upp till muslimerna att vägledas utifrån Koranen och exempel från hur Muhammed levde.
 16. Muhammed Faris var den förste syriern i rymden.
 17. Formuleringen gäller en ed om att Muhammed är islams siste profet, och TLP och andra islamister ansåg att ändringen innebar att detta inte slogs fast med tillräcklig emfas och anklagade justitieminister Zahid Hamid för hädelse.
 18. Varifrån blickar man ut över samtidens extrema strömmar? Niklas Orrenius tog rygg på Lars Vilks, konstnären som lever under konstant dödshot sedan avbildningen av profeten Muhammed som rondellhund.
 19. Som bevis på att han lever har man visat suddiga bilder på honom tillsammans med vännen Muhammed Ali, en scen i ”Ensam hemma” där en statist är suspekt lik Elvis Presley, och ett antal vittnesuppgifter om att man sett legenden levande.
 20. Inför besöket har GOTG lovat att slakta 100 kor i fattiga byar i norra Mali, samt 200 kor i byar i grannländer, till minne av profeten Muhammed.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Muhammed

Läs mer om namnet Muhammed

Läs mer om namnet Muhammed på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Muhammed, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Muhammed

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Muhammed.

Bild med texten Muhammed