Synonymer till munterhet

Vi känner till 6 synonymer till munterhet. Ordet munterhet är en synonym till glädje och förtjusning och kan bland annat beskrivas som ”det att vara munter; skratt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av munterhet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till munterhet

 1. eufori
 2. fröjd
 3. förtjusning
 4. glädje
 5. lycka
 6. lycklig

Vilka ord betyder nästan samma sak som munterhet?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till munterhet. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. entusiasm

Vad är motsatsen till munterhet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till munterhet.

Vad betyder munterhet?

 1. det att vara munter; skratt
 2. det att vara munter

Hur böjs munterhet?

 1. munterhet
 2. munterheten
 3. munterhetens
 4. munterhets

Hur kan ordet munterhet användas?

Följande exempelmeningar visar hur munterhet kan användas.

 1. hans imitationer av kända politiker väckte munterhet

Hur används ordet munterhet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet munterhet används i vanlig text.

 1. Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif väckte munterhet när han på en presskonferens i Schweiz kommenterade utspelet.
 2. Jonas Jerebko brast efter den avgörande poängen ut i jubel framför Utah Jazz bänkspelare – något som väcker munterhet hos lagkamraterna.
 3. Sjöstedt frågade om det finns några bra högerserier, över huvud taget? Granér funderade en stund men kunde inte komma på någon, till publikens munterhet.
 4. När Kim Jong–Uns farfar, Kim Il–Sung avled avvek hon från sin karakteristeristiska munterhet och grät live i nyhetssändningen.
 5. Då passerar ett flyg i all munterhet över Gamla Ullevi.
 6. Efter premiären på Mindre teatern i Göteborg skrev Göteborgs–Postens recensent att uppsättningen blivit ofrivilligt komisk och det bröt ut ”ohejdad munterhet i salongen” när de skeppsbrutna i pjäsens fartygsexplosion teater–simmade i ett blått tygsjok.
 7. Förutom att vi svenskar kan roa oss åt namn som Snoppsborg, Kuballe och Sexträsk väcker Bollebygd i Västergötland nog stor munterhet bland danska besökare.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är glädje en synonym till munterhet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?