musicera

Musicera är synonymt med spela och kan bland annat beskrivas som ”framför musik”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av musicera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till musicera

spela

Motsatsord till musicera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till musicera.

Vad betyder musicera?

  1. framför musik
  2. spela musik (på ett instrument)

Exempel på hur ordet musicera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet musicera används i svenska tidningar

  1. Visst kan jag sakna det tydliga samspelet – visuellt och akustiskt – inom en grupp som står på scen och musicerar tillsammans, och ibland längta efter den omisskännliga klangen från trä och bleck.
  2. På senare tid har han dock börjat musicera igen, mycket tack vare det elpiano han köpte till sonen för ett par år sedan.
  3. De ska måla, men även prova på andra konstnärliga uttryck, som att arbeta med lera, spela teater, musicera och dansa.
  4. Bröderna växte upp i Hageby och Navestad och Johan var den som först började musicera.
Ordet musicera uppdaterades 2018-02-10.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till musicera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spela en synonym till musicera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.