musiker

Synonymer till musiker

dirigent, instrumentspelare, kompositör, konstnär, musikant, spelman

Motsatsord till musiker

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till musiker.

Vad betyder musiker?

 1. person som ägnar sig åt musik
 2. person som skriver, spelar eller dirigerar musik

Exempel på hur musiker används i svenska tidningar

 1. För åttonde året i rad bjuder Sjöbergens naturrepublik, i koloniområdet, in till Sjöbergens dag med öppna djurgårdar, café, soppkök, musiker, lotteri och fotoutställning med mera.
 2. Majoriteten är kopplade till fotbollen, exempelvis Gunnar Nordahl, Ola Toivonen, Tord Grip och Olof Mellberg, och några är musiker som Nisse Landgren och  Monica Forsberg.
 3. Det är musikerna Sara Parkman och Xenia Kriisin som tillsammans har skrivit Ställbergsången – icke–kristna psalmer – som framförs av en 30 personer stark bygdekör.
 4. Cullbergbaletten möter en av decenniets viktigare svenska musiker, Yung Lean, i ett  samarbete som går från vemod till ljus och hopp.
 5. Även om just Lily Allen kändes som en lågbudgetversion av sig själv, med bara två musiker och en fladdrig fnittrighet som gjorde musiken lättviktigare än den behövde vara.
 6. Redan när det stod klart att Jagger skulle besöka Englands match i Moskva började både nyhetssajter och privatpersoner oroa sig över att musikern skulle ”jinxa” insatsen.
 7. Samtidigt är huvudpersonen Alex (Christoffer Nordenrot), en firad men olycklig musiker, på väg till sin hemby utanför Norrköping där en sårig relation till pappan ställs på sin spets.
 8. Ett liv som till–och–från–skådespelare och musiker, men där bindvävssjukdomen Dupuytrens kontraktur, även kallad Vikingasjukan, har gjort pianospelandet svårare.
 9. Det kan vara sommarens största kulturkrock – på onsdag kväll möter sommarturisterna på det grönskande Liseberg Detroitrockens allra gapigaste musiker.
 10. Tomas höll i hela sitt liv fast vid 20– och 30–talsjazzen, som migrerande musiker tog med sig från New Orleans.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är skickelsediger en synonym till ödesmättad?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av musiker

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spelman en synonym till musiker. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.