musiker

Synonymer till musiker

dirigent, instrumentspelare, kompositör, konstnär, musikant, spelman

Motsatsord till musiker

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till musiker.

Vad betyder musiker?

 1. person som ägnar sig åt musik
 2. person som skriver, spelar eller dirigerar musik

Exempel på hur musiker används i svenska tidningar

 1. FAC startades av den kubanska musikern X Alfonso, som lyckats balansera myndigheternas krav på ”rätt” politiska budskap och förbud mot privat ägande med sina egna visioner av ett nyare modernt Kuba.
 2. När de inte gör det så ingår de bland annat i Steve Earle’s kompband the Dukes and Duchesses och är allmänt högt aktade musiker.
 3. Etthundratrettioen musiker på en oerhörd konstnärlig och teknisk nivå som enskilt och i lag får det här att bli årets symfoniska käftsmäll.
 4. Anders, som alltid hade arbetat växelvis som musiker, artist och producent, tyckte plötsligt inte att det kändes roligt längre.
 5. I helgen är det dags för svensk biopremiär för filmen och bakom musiken står den Malmöbosatte musikern Nathan Larson.
 6. En tid innan hon träffade HC släppte hon sin första soloplatta, med musiker som bland andra Karin Rehnberg och Kenny Håkansson.
 7. För åttonde året i rad bjuder Sjöbergens naturrepublik, i koloniområdet, in till Sjöbergens dag med öppna djurgårdar, café, soppkök, musiker, lotteri och fotoutställning med mera.
 8. Majoriteten är kopplade till fotbollen, exempelvis Gunnar Nordahl, Ola Toivonen, Tord Grip och Olof Mellberg, och några är musiker som Nisse Landgren och  Monica Forsberg.
 9. Det är musikerna Sara Parkman och Xenia Kriisin som tillsammans har skrivit Ställbergsången – icke–kristna psalmer – som framförs av en 30 personer stark bygdekör.
 10. Cullbergbaletten möter en av decenniets viktigare svenska musiker, Yung Lean, i ett  samarbete som går från vemod till ljus och hopp.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av musiker

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spelman en synonym till musiker. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.