Synonymer till muslim

Vi känner till 2 synonymer till muslim. Ordet muslim är en synonym till muselman och muhammedan och kan bland annat beskrivas som ”anhängare av islam”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av muslim samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till muslim

 1. muhammedan
 2. muselman

Vad är motsatsen till muslim?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till muslim.

Vad betyder muslim?

 1. anhängare av islam
 2. anhängare till religionen islam

Hur böjs muslim?

 1. muslim
 2. muslimen
 3. muslimens
 4. muslimer
 5. muslimerna
 6. muslimernas
 7. muslimers
 8. muslims

Hur kan ordet muslim användas?

Det saknas exempel på hur muslim kan användas.

Hur används ordet muslim i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet muslim används i vanlig text.

 1. – Vi stannade där i ungefär ett år, men efter att det börjat bli motsättningar även mellan kroater och muslimer blev vi tvungna att ge oss av igen.
 2. Hans aktivitet på sociala medier har gett upphov till stora hatstormar från muslimer i Afghanistan, hans far och även från personer i Sverige och andra delar av Europa.
 3. I Turkiet påbörjades böneutrop på oväntad tid så att muslimerna blev tvungna att stanna medan de ickemuslimska fortsatte.
 4. Hon, själv troende muslim, skärmdumpade propagandan och försökte varna.
 5. Hon konstaterar att somalier är utsatta för fördomar både på grund av att de är afrikaner och muslimer.
 6. Exempelvis judar, romer och muslimer.
 7. Jag hörde både judar och muslimer vädja om fred och frihet och jämlikhet mellan folken.
 8. Anders Persson säger att Hamas ser ut att ha vunnit en propagandaseger genom raketbeskjutningen, som inleddes i måndags som hämnd för att israelisk polis gått in på den för muslimer viktiga al–Aqsamoskéns område i Jerusalem.
 9. Robert Jenrick, minister med ansvar för samhällsfrågor, säger i ett uttalande att det aldrig går att rättfärdiga hat mot vare sig judar eller muslimer, oavsett vilken bild man har av kriget i Israel och Gaza.
 10. – Vi måste lyssna på de anhöriga för att få stopp på radikaliseringen, säger Nalin Pekgul, socialdemokrat och muslim.
 11. Nalin Pekgul, socialdemokrat och själv muslim, varnade för de våldsbejakande islamisternas rekryteringar i svenska förorter redan för 15 år sedan.
 12. ● Kandidaten måste vara muslim.
 13. Prinsen har reagerat starkt på president Trumps förslag på att införa ett inreseförbud för muslimer, då Trump framförde detta under valkampanjen 2015, och kallade då Trump för ”en skam för Amerika”.
 14. Jag manar alla muslimer att avrätta dem, varhelst de finner dem.
 15. Leila Ali Elmi berättar att en somalisvensk man från Malmö skrev till henne och anklagade henne för att vara en dålig muslim, eftersom hon skrivit en motion om att stärka hbtq–personers rättigheter.
 16. Kristna ortodoxa, katoliker, och muslimer går i skilda skolor.
 17. Om Biden vinner lär vi snarare se en långsiktig våg av isolerade terrorhändelser, med skottlossningar och rörbomber mot folkvalda, i synnerhet de som inte är vita, de som är judar, muslimer, latinamerikaner eller svarta.
 18. Men många av dem uttrycker oro för vad de kallar  "chasse aux musulmans" – jakt på muslimer.
 19. Anser du att det är svårare för en muslim att bli svensk?.
 20. Våldsbejakande Proud Boys har av medborgarrättsorganisationer som Southern Poverty Law Center (SPL) pekats ut som en hatgrupp som riktar sig mot svarta, muslimer, judar och kvinnor.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är muselman en synonym till muslim. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på muslim

Ord som slutar på muslim