Synonymer till muslimsk

Vi känner till en synonym till muslimsk. Ordet muslimsk är synonymt med muhammedansk och kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med muslimer”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av muslimsk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till muslimsk

 1. muhammedansk

Vad är motsatsen till muslimsk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till muslimsk.

Vad betyder muslimsk?

 1. som har att göra med muslimer
 2. som har att göra med muslimer eller religionen islam

Hur kan ordet muslimsk användas?

Det saknas exempel på hur muslimsk kan användas.

Hur används ordet muslimsk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet muslimsk används i vanlig text.

 1. Flyglarm ljöd över södra Israel efter attacken som genomfördes under den judiska högtiden pesach och muslimska ramadan.
 2. Ramadan, som just nu pågår, sammanfaller i år med både kristna och muslimska högtider.
 3. Landet är på papperet en muslimsk republik med över 220 miljoner invånare.
 4. Förslagen och debatten om religiösa friskolor bottnar i ett antal allvarliga övertramp som uppdagats i friskolor med uttalad eller inofficiell kristen eller muslimsk inriktning.
 5. Konflikten rör motsättningar mellan grupper med animistisk tro och muslimska grupper.
 6. Bosniens författningsdomstol har förklarat firandet av den 9 januari som olagligt eftersom det anses diskriminera mot landets muslimska bosniaker och katolska kroater.
 7. I Storbritannien publicerades för ett par år sedan en fatwa i ämnet, ett vägledande råd från muslimska lärda.
 8. – Det är vi vuxna som är ansvariga för de barnen, säger Mohamed Hagi Farah och pekar mot ett par nyligen anlagda gravar på den muslimska delen av Strandkyrkogården i Tyresö.
 9. Bannon anses ha haft ett stort inflytande på Trumps isolationistiska världssyn och ska ha varit en av arkitekterna bakom det kritiserade inreseförbudet för människor från i huvudsak muslimska länder som den dåvarande presidenten försökte införa.
 10. Enligt stämningen anser de att Hermansson har haft som motiv att kränka kvinnorna på grund av deras muslimska tro.
 11. Under nuvarande den militärregimen finns inget som pekar på en förbättring av situationen för rohingyerna, som dessutom är en hatad muslimsk grupp i ett buddistiskt land.
 12. Den muslimska minoriteten rohingyafolket i delstaten Rakhine har betraktats som illegala migranter i Myanmar och utsatts för brutalt våld, diskriminering och förtryck av militären och myndigheter i årtionden.
 13. – De muslimska aktivisterna sa att ”Vi tänker inte låta oss splittras med så här enkla medel” utan de höll ihop och stod upp för varandra.
 14. Enligt teorin pågår det en av ”eliterna” orkestrerad konspiration med syfte att ersätta majoritetsbefolkningen i västvärlden genom massiv invandring från i första hand Afrika och den muslimska världen.
 15. Kyrkan byggdes 1998, tre år efter kriget i Bosnien, på beslagtagen mark tillhörande en muslimsk familj som hade tvingats på flykt.
 16. – När muslimska flickor bär vår traditionella klädsel anses vi vara utan röst i ett patriarkalt samhälle.
 17. – Solidaritet med våra muslimska bröder och systrar! – Rasismen i Sverige har gått från att vara extremism till att bli allmänpolitik.
 18. Många muslimska föräldrar har varit väldigt oroliga, har de skäl att vara oroliga i dag?.
 19. Det finns en oro bland muslimska föräldrar över att deras barn ska rekryteras till våldsamma islamistiska grupperingar, har de skäl att vara oroliga i dag?.
 20. En känslig fråga gäller provinsen Xinjiang där Kina har placerat muslimska uigurer i vad landet kallar omskolningsläger.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är muhammedansk en synonym till muslimsk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på muslimsk

Ord som slutar på muslimsk

Bild till ordet muslimsk

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet muslimsk.

Bild med texten muslimsk