Synonymer till muslimsk

Vi känner till en synonym till muslimsk. Ordet muslimsk är synonymt med muhammedansk och kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med muslimer”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av muslimsk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till muslimsk

 1. muhammedansk

Vad är motsatsen till muslimsk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till muslimsk.

Vad betyder muslimsk?

 1. som har att göra med muslimer
 2. som har att göra med muslimer eller religionen islam

Hur böjs muslimsk?

 1. muslimsk
 2. muslimska
 3. muslimske
 4. muslimskt

Hur kan ordet muslimsk användas?

Det saknas exempel på hur muslimsk kan användas.

Hur används ordet muslimsk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet muslimsk används i vanlig text.

 1. Under nuvarande den militärregimen finns inget som pekar på en förbättring av situationen för rohingyerna, som dessutom är en hatad muslimsk grupp i ett buddistiskt land.
 2. Den muslimska minoriteten rohingyafolket i delstaten Rakhine har betraktats som illegala migranter i Myanmar och utsatts för brutalt våld, diskriminering och förtryck av militären och myndigheter i årtionden.
 3. – De muslimska aktivisterna sa att ”Vi tänker inte låta oss splittras med så här enkla medel” utan de höll ihop och stod upp för varandra.
 4. Enligt teorin pågår det en av ”eliterna” orkestrerad konspiration med syfte att ersätta majoritetsbefolkningen i västvärlden genom massiv invandring från i första hand Afrika och den muslimska världen.
 5. Kyrkan byggdes 1998, tre år efter kriget i Bosnien, på beslagtagen mark tillhörande en muslimsk familj som hade tvingats på flykt.
 6. – När muslimska flickor bär vår traditionella klädsel anses vi vara utan röst i ett patriarkalt samhälle.
 7. – Solidaritet med våra muslimska bröder och systrar! – Rasismen i Sverige har gått från att vara extremism till att bli allmänpolitik.
 8. Många muslimska föräldrar har varit väldigt oroliga, har de skäl att vara oroliga i dag?.
 9. Det finns en oro bland muslimska föräldrar över att deras barn ska rekryteras till våldsamma islamistiska grupperingar, har de skäl att vara oroliga i dag?.
 10. En känslig fråga gäller provinsen Xinjiang där Kina har placerat muslimska uigurer i vad landet kallar omskolningsläger.
 11. Bland annat att landet skulle stänga det stora mediebolaget al–Jazeera och sluta stödja det muslimska brödraskapet.
 12. Kuppen startade hämndattacker mellan kristna och muslimska grupper.
 13. Så småningom kom romanen att förbjudas helt i Indien och i andra länder, inte enbart muslimska.
 14. – Han hade en snäv föreställning om hur en muslimsk kvinna ska vara.
 15. Läraren hade blivit omtalad i muslimska kretsar efter att under en lektion om yttrandefrihet ha använt karikatyrteckningar av profeten Muhammed som diskussionsunderlag.
 16. Däremot tror jag att det helt och hållet beror på i vilken grad man är praktiserande och utövande och i vilken sfär av den muslimska tron man befinner sig.
 17. Den mördade läraren Samuel Paty hade hotats på nätet för att ha visat omstridda karikatyrer av islams profet Muhammed, och enligt inrikesministern hade känd muslimsk militant samt en elevs far uttalat en fatwa mot läraren före mordet.
 18. Inga är mer betjänta av att få diskutera och kritisera fritt, och håna och häda mot Muhammed efter behag, än de som lever under muslimskt styre.
 19. Imamen vid mosken i Bordeaux, Tareq Oubrou, kallade dådet för barbariskt och menar att de många terrorattackerna från islamistiska militanter eller deras sympatisörer var förödande för Frankrikes muslimska samfund, skriver France Inter.
 20. I Ungern anklagar den hårdföra högerregeringen Soros, som är jude, bland annat för lömska planer på att fylla landet med muslimska invandrare.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är muhammedansk en synonym till muslimsk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på muslimsk

Ord som slutar på muslimsk