nästintill

Nästintill är synonymt med nästan och uppemot.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nästintill och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till nästintill

närapå, nästan, så när, uppemot

Motsatsord till nästintill

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nästintill.

Vad betyder nästintill?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av nästintill.

Böjningar av nästintill

 1. nästintill

Exempel på hur ordet nästintill kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet nästintill används i svenska tidningar

 1. I nästintill hela norra delen av Sverige råder det under måndagen risk för besvärligt eller mycket besvärligt väglag enligt Trafikverket och Sundsvalls Tidning rapporterade om halka och köer under natten och morgonen.
 2. Enligt livsmedelsverket är sannolikheten att bli smittad genom att äta lösviktsgodis nästintill obefintlig.
 3. Vad gäller andelen avgångselever med högskolebehörighet så är siffran nästintill oförändrad.
 4. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har påverkats negativt av pandemin när den fysiska handeln under perioder nästintill stått stilla.
 5. Däremot har bilindustrin nästintill exakt kunskap om hur en laddinfrastruktur bör utformas för kundacceptans.
 6. Vad som är nästintill säkert är att han och Fredrik Bergström inte kommer att fortsätta segla 470 tillsammans, eftersom grenen ser ut att bli en mixad klass till OS 2024.
 7. – Jag tror inte att jag har sett en enda utländsk turist sedan innan nedstängningen, säger han och blickar ut över det breda och nästintill folktomma torget.
 8. Men Dror Feiler konstaterar att utifrån de ansökningsblanketter som finns, är det nästintill omöjligt för kulturutövarna att ta del av krisstöd.
 9. Finns det ett sätt som vi kan göra något sådant, med injektion, invändigt, eller nästintill en rengöring?.
 10. Förutom det nuvarande redaktörsjobbet har hon arbetat på Nöjesguiden och Göteborgs filmfestival – uppdrag som hade varit nästintill omöjliga att kombinera med ett liv på landet.
 11. Det innebär att man kan lämna grannskapet nästintill obemärkt om morgnarna.
 12. Man blir först testad under VM men då är säsongen nästintill slut, så det är ju rätt dåligt.
 13. I dag sker de kriminellas framfart i bankvärlden nästintill uteslutande digitalt.
 14. Genom att byta ut det fossila bränslet med exempelvis HVO100 eller andra höginblandade biodrivmedel kan företag, organisationer och konsumenter snabbt ställa om till att tanka nästintill fossilfritt.
 15. – Det är ett problem vi är medvetna om, och det handlar om att arbeta systematiskt med it– och informationssäkerhet för att sätta så många käppar i hjulet för dem vi kan, för det är nästintill omöjligt att stoppa dem från att komma in, säger Kvist.
 16. Och i Japan sågs den stormrike Ghosn nästintill som ett helgon efter att ha räddat Nissan från en konkurs.
 17. – I många kommuner, inklusive Södertälje, är det en nästintill ohållbar situation flera gånger om året, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).
 18. Odlaren J–M Sélèques nästintill knastertorra brut nature är ett lysande exempel på detta.
 19. Det är nästintill riskfritt att vara brottsling i dag.
 20. Lambda har stöd för nästintill alla applikations– och backendvarianter och låter dig köra kod utan att behöva hantera servrar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till nästintill är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nästan en synonym till nästintill. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.