nästkommande

Synonymer till nästkommande

framtida, följande, förestående, kommande, nästa, nästföljande, påföljande

Motsatsord till nästkommande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nästkommande.

Vad betyder nästkommande?

 1. nästa, som följer härnäst, kommande

Exempel på hur nästkommande används i svenska tidningar

 1. Det nya bonussystemet skulle fungera så att bonuspoängen inte längre fördes över till nästkommande månad och att gränsen för när bonus betalas ut sattes till 2 000 kronor i månaden.
 2. Tyvärr verkar Albert Bonniers ha snålat på materialet vilket gör att texten på nästkommande sida lyser igenom bokens tunna blad.
 3. Loup Ventures menade att Apple kommer fortsätta att prestera bättre än sina konkurrenter under nästkommande år och tror att ett pris om 400 dollar per aktie är uppnåeligt under 2021.
 4. Sammantaget resulterar det hela i en begränsad kapacitet under det fjärde kvartalet och en bit in på första kvartalet nästkommande år, vilket innebär lägre volymer och ökade kostnader under en tid framöver.
 5. Den andra delen när det gäller ekonomin är att man ska klara den fortsatta driften för hela nästkommande år 2020.
 6. Det ska hända mycket om vi inte ska känna oss trygga inför nästkommande år, säger Lennart Ivarsson.
 7. Resenärerna började evakueras vid 11–tiden för att gå på nästkommande tåg på andra spåret, säger Trafikverkets presskommunikatör Ulrika Westerberg.
 8. Det är bäst att jag inte kommenterar det, det är bäst att se framåt och bygga nästkommande år tillsammans med personalen.
 9. Det handlar bland annat om att telefonerna ska ha stöd för den senaste samt nästkommande version av Android, och att tillverkaren lovar att släppa säkerhetsuppdateringar fort och att de kommer att fortsätta göra det minst tre år framöver.
 10. Tidigare forskning har visat att fem års behandling minskar antalet återfall med hälften under behandlingstiden, och med nästan en tredjedel under nästkommande fem år.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av nästkommande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påföljande en synonym till nästkommande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.