nästkommande

Nästkommande är synonymt med påföljande och kommande och kan beskrivas som ”nästa, som följer härnäst, kommande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nästkommande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till nästkommande

framtida, följande, förestående, kommande, nästa, nästföljande, påföljande

Motsatsord till nästkommande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nästkommande.

Vad betyder nästkommande?

 1. nästa, som följer härnäst, kommande

Böjningar av nästkommande

 1. nästkommande

Exempel på hur ordet nästkommande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet nästkommande används i svenska tidningar

 1. Det nya bonussystemet skulle fungera så att bonuspoängen inte längre fördes över till nästkommande månad och att gränsen för när bonus betalas ut sattes till 2 000 kronor i månaden.
 2. Tyvärr verkar Albert Bonniers ha snålat på materialet vilket gör att texten på nästkommande sida lyser igenom bokens tunna blad.
 3. Loup Ventures menade att Apple kommer fortsätta att prestera bättre än sina konkurrenter under nästkommande år och tror att ett pris om 400 dollar per aktie är uppnåeligt under 2021.
 4. Sammantaget resulterar det hela i en begränsad kapacitet under det fjärde kvartalet och en bit in på första kvartalet nästkommande år, vilket innebär lägre volymer och ökade kostnader under en tid framöver.
 5. Den andra delen när det gäller ekonomin är att man ska klara den fortsatta driften för hela nästkommande år 2020.
 6. Det ska hända mycket om vi inte ska känna oss trygga inför nästkommande år, säger Lennart Ivarsson.
 7. Resenärerna började evakueras vid 11–tiden för att gå på nästkommande tåg på andra spåret, säger Trafikverkets presskommunikatör Ulrika Westerberg.
 8. Det är bäst att jag inte kommenterar det, det är bäst att se framåt och bygga nästkommande år tillsammans med personalen.
 9. Det handlar bland annat om att telefonerna ska ha stöd för den senaste samt nästkommande version av Android, och att tillverkaren lovar att släppa säkerhetsuppdateringar fort och att de kommer att fortsätta göra det minst tre år framöver.
 10. Tidigare forskning har visat att fem års behandling minskar antalet återfall med hälften under behandlingstiden, och med nästan en tredjedel under nästkommande fem år.
 11. Bland deltagarna i fredagsmötet finns flera afrikanska presidenter och en stor mängd av de stats– och regeringschefer i EU – däribland statsminister Stefan Löfven (S) – som senare under dagen ska hålla toppmöte om nästkommande EU–budget.
 12. Utöver OS–målet har Skidförbundet öppet gått ut med att man ska ta en fartmedalj i hemma–VM 2019, ha fyra damer och fyra herrar på start i fartgrenarna i samma mästerskap och sedan ta ytterligare kliv de nästkommande åren.
 13. Hans framtid har diskuterats livligt den senaste tiden och de nästkommande matcherna lär bli mycket viktiga för italienaren.
 14. Den andra kommer under tidig eftermiddag/kväll och gäller för nästkommande dag.
 15. OS–uppladdningen såg ut att bli rolig för Mattias Hargin, men efter en åttonde plats i nästkommande tävling började problemen.
 16. Det är tradition att den som föregående år kammat hem statyetten för bästa manliga skådespelare, vid nästkommande Oscarsgala har hand om presentationen av de nominerade och utdelningen av statyetten till bästa kvinnliga skådespelare.
 17. Vi har aldrig sagt att just detta var klimatförändringar, det vi menar är att det är så här klimatförändringar kommer se ut nästkommande 100 år eller 30 år eller tio år.
 18. Därefter vann favorittippade Nadal de nästkommande seten med siffrorna 6–3, 6–3.
 19. Skattesänkningarna, utrikespolitiken och avregleringarna kan rivas upp av nästkommande regering.
 20. För mig är det en pojkdröm som slår in nu när jag får chansen att leda Montenegro de nästkommande tre åren.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till nästkommande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påföljande en synonym till nästkommande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.