Synonymer till namngav

Se även namnger

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av namngav samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till namngav

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till namngav.

Vad är motsatsen till namngav?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till namngav.

Vad betyder namngav?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av namngav.

Hur kan ordet namngav användas?

Det saknas exempel på hur namngav kan användas.

Hur används ordet namngav i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet namngav används i vanlig text.

  1. Dessa faller inom tre överordnade kategorier som Mary Ainsworth på sin tid namngav mot bakgrund av noggranna iakttagelser av 106 barn och deras mödrar i Baltimore.
  2. Att sudaneser som varit efterlysta av ICC för brott i Darfur skulle komma att överlämnas till domstolen bekräftades av informationsminister Faisal Saleh för Reuters på söndagen, men han namngav då inte al–Bashir.
  3. Det var hösten 2017 som Cissi Wallin gick ut öppet på Instagram om att hon blivit våldtagen, och namngav Fredrik Virtanen, tidigare skribent på Aftonbladet, ett inlägg som fick en enorm spridning och satte fart på den svenska metoo–rörelsen.
  4. Youtube namngav advokatbyrån trots varningar om att det skulle kunna leda till fördjupade hot från den svenska vit makt–miljön.
  5. "Kärleksförklaringen" avslutades med att Thomas Mattsson i förbifarten namngav två personer på Aftonbladet och Schibsted som är anklagade för trakasserier och kränkningar, utan att visa någon ny bevisning eller argumentation.
  6. I oktober i år gick en kvinnlig medieprofil ut på sociala medier och anklagade journalisten, som hon namngav, för att 2006 ha våldtagit henne.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet namngav

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet namngav.

Bild med texten namngav