Synonymer till namnkunnig

Vi känner till 6 synonymer till namnkunnig. Ordet namnkunnig är en synonym till välkänd och celeber och kan bland annat beskrivas som ”berömd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av namnkunnig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till namnkunnig

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet namnkunnig och kan ofta användas istället.

 1. berömd
 2. celeber
 3. framstående
 4. känd
 5. lysande
 6. välkänd

Vad är motsatsen till namnkunnig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till namnkunnig.

Vad betyder namnkunnig?

 1. berömd
 2. vars namn många känner till

Hur kan ordet namnkunnig användas?

Följande exempelmeningar visar hur namnkunnig kan användas.

 1. en namnkunnig forskare

Hur används ordet namnkunnig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet namnkunnig används i vanlig text.

 1. Skärmarna framför vardera öga sägs få 8k–upplösning, vilket är betydligt högre än vad deras mest namnkunniga rivaler kan prestera.
 2. – Jag vill få till en förändring hur man ser på autism och det är fler namnkunniga psykiatriker som säger samma sak som jag.
 3. Man kan bli överväldigad om man anländer utan plan, och det är lätt att dras till samtal med namnkunniga gäster som till exempel Mikael Wiehe.
 4. I en debattartikel 18/2 lyfter ett antal seniora namnkunniga personer i svensk hälso– och sjukvård tillsammans med en tidigare ekonom på SKR farhågor med den primärvårds­proposition som nu ligger på riksdagens bord.
 5. Av de två är det förstås Brian Wilson som är namnkunnigast.
 6. Zappa skrev mycket orkestermusik och fick den framförd av stora symfoniorkestrar och namnkunniga dirigenter som Zubin Mehta, Pierre Boulez och Ken Nagano.
 7. Den namnkunnige gröna Europaparlamentarikern Yannick Jadot avfärdar engagemanget som opportunt, och hävdar att premiärministern "aldrig har visat någon form av intresse för klimatet eller biologisk mångfald".
 8. Med namnkunnig ensemble och suggestiv scenografi och kostym.
 9. Jess Phillips, den kanske minst namnkunniga av kandidaterna, gick hårt åt tre konkurrenter för att de i sina befattningar inte lyckats bemöta kritiken om antisemitiska strömningar i partiet inför katastrofvalet i december.
 10. Neom har en rådgivande styrelse som är namnkunnig.
 11. Många av de mest namnkunniga spelarna saknades i den truppen, men Pellas fick ett nytt kvitto på att han håller på högsta nivå när han blev uttagen till landslagssamlingen i oktober.
 12. New Jersey–rapparen 070 Shake har flera namnkunniga samarbeten bakom sig, Beyoncé och Pusha–T till exempel.
 13. Vi har bjudit in några av Sveriges och Nordens vassaste talare på klimattemat, bland andra Sveriges kanske mest namnkunniga klimatexpert Johan Kuylenstierna som sammanfattar läget i klimatforskningen.
 14. På listan återfinns namnkunniga entreprenörer, kulturpersonligheter, forskare och företagsledare som Lena Apler, Plura Jonsson, Efva Attling, Dag Olofsson, kung Carl XVI Gustaf, Percy Barnevik och Agnes Wold.
 15. Saken blev inte bättre av att några av de mest namnkunniga ledarna, som George Washington, själva var frimurare.
 16. Ulrica Hydman Vallien är en av Sveriges mest namnkunniga glaskonstnärer som dessutom fått stort internationellt genomslag för sina olika glasföremål och konstverk.
 17. – Det är inte ett lika namnkunnigt lag, men som bär respekt med sig med en ny förbundskapten som bygger ett nytt lag.
 18. De var i final förra sommaren i Confederations Cup, Rumänien är inte lika namnkunnigt.
 19. Å andra sidan, menar Gamereactor, så säljer Playstation 4 väldigt bra och flera namnkunniga analytiker har i stället tippat på att Playstation 5 kommer att lanseras 2020.
 20. Mauricio Pochettino sticker ut som doldisen bland de namnkunniga demontränarna.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är välkänd en synonym till namnkunnig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet namnkunnig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet namnkunnig.

Bild med texten namnkunnig