nidvisa

Nidvisa är synonymt med paskill och kan beskrivas som ”liten sång med retsam karaktär som går ut på att förlöjliga eller håna”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nidvisa och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till nidvisa

paskill

Motsatsord till nidvisa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nidvisa.

Vad betyder nidvisa?

 1. liten sång med retsam karaktär som går ut på att förlöjliga eller håna

Böjningar av nidvisa

 1. nidvisa
 2. nidvisan
 3. nidvisans
 4. nidvisas
 5. nidvisor
 6. nidvisorna
 7. nidvisornas
 8. nidvisors

Exempel på hur ordet nidvisa kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet nidvisa används i svenska tidningar

 1. Ett litet axplock av det kan väl ändå symboliseras av när partiledningen, inklusive Jimmie Åkesson, sjöng nidvisan ”Olof Palme gick på bio” på den där färjan till Estland våren 2009.
 2. Hanna Åberg är visartisten från Malmö som först uppmärksammades när hon vann SM i nidvisor 1998 med låten "Hämnden är ljuv" och spåddes en lysande karriär.
 3. Hennes sista diktsamlingar bär ursinnigt utslungade titlar som ”Slutförbannelser” och ”Sataneller” i en mer uttalat samhällskritisk dikt och hennes lyrik är inte sällan rikt orkestrerad i balettsviter, vaggvisor, körverk eller avigvända nidvisor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till nidvisa är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är paskill en synonym till nidvisa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.