Synonymer till Nilen

Nilen kan beskrivas som ”en flod i nordöstra Afrika som rinner genom Egypten och Sudan, där de två bifloderna Vita Nilen och Blå Nilen flyter ihop”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Nilen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Nilen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Nilen.

Vad är motsatsen till Nilen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Nilen.

Vad betyder Nilen?

  1. en flod i nordöstra Afrika som rinner genom Egypten och Sudan, där de två bifloderna Vita Nilen och Blå Nilen flyter ihop

Hur kan ordet Nilen användas?

Det saknas exempel på hur Nilen kan användas.

Hur används ordet Nilen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Nilen används i vanlig text.

  1. Myndigheterna har spärrat av broarna som förbinder huvudstaden Khartum med tvillingstaden Omdurman på andra sidan Nilen, då man på förhand räknat med stor uppslutning.
  2. Sedan i fredags har Aswan som ligger i närheten av floden Nilen drabbats av en epidemi av bibliska proportioner – omkring 450 personer har blivit stungna av skorpioner.
  3. Men efter studieresan längs Nilen i mitten av 1850–talet var han fast besluten att ägna sitt liv åt skulpturer istället.
  4. I dag för precis sju år sedan, den 28 januari 2011, sprängde folkmassorna polisens avspärrningar på broarna över Nilen i Kairo.
  5. Protester har hållits på flera håll i landet, däribland i delstaterna Darfur och Blå Nilen, liksom i huvudstaden Khartoum.
  6. Men det tycks också som om Nilen har utgjort ett hinder som har fungerat som en genetisk barriär för många djurarter.
  7. Enligt myndigheterna har även vattennivåerna i floden Blå Nilen, som rinner längs gränsen till Etiopien, stigit kraftigt efter ihållande regn.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Nilen

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Nilen.

Bild med texten Nilen