Synonymer till Nilsson

Nilsson kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Nilsson samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Nilsson

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Nilsson.

Vad är motsatsen till Nilsson?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Nilsson.

Vad betyder Nilsson?

 1. ett efternamn

Hur kan ordet Nilsson användas?

Det saknas exempel på hur Nilsson kan användas.

Hur används ordet Nilsson i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Nilsson används i vanlig text.

 1. Annars har det varit ett levande centrum med mycket människor i rörelse, säger Camilla Nilsson som är bibliotekarie.
 2. Men sedan låg sju lag inom fem sekunder vid den femte växlingen när Stina Nilsson klev ut i ledning för IFK Mora.
 3. Maria Nilsson, riksdagsledamot från Göteborg, har utsetts till ny partisekreterare för Liberalerna.
 4. Stina Nilsson slog till med ett skrällopp i finländska Kontiolax och knep sin första pallplats i världscupen i skidskytte.
 5. Torbjörn Nilsson analyserar det socialdemokratiska Nato–motståndet.
 6. Men oavsett vad Fifa väljer att göra kommer vi inte spela mot Ryssland i mars”, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl–Erik Nilsson.
 7. – Känslan just idag är att det känns otänkbart att om några veckor spela en fotbollsmatch i Ryssland, säger ordförande Karl–Erik Nilsson till SVT Sport.
 8. Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start som högerback och Anthony Elanga började på bänken för Manchester United i åttondelen borta mot Atletico.
 9. Åsa Lundgren Nilsson är ordförande för det regionala processteamet för rehabilitering och uppföljning av postcovid i Västra Götaland, och enligt henne håller nu fler postcovidmottagningar på att startas.
 10. ”Hitta hem” av och med Gisela Nilsson.
 11. Under en pressträff tillsammans med bland andra artisten Lisa Nilsson och skådespelaren Sara Sommerfeld föreslog partiet då två miljarder i evenemangsstöd och en miljard i kulturstöd.
 12. Johan Nilsson, reporter på Dagens Nyheters vetenskapsredaktion, berättar i Studio DN på vilket sätt vaccinet skyddar mot virusvarianten Omikron och varför så många blir sjuka trots dubbla doser.
 13. Kulturskribenter som Jenny Maria Nilsson, tidigare Svenska Dagbladet, numera Aftonbladet, Maria Schottenius, Dagens Nyheter och Karin Pettersson, Aftonbladet, har alla skrivit om skolan med udden riktad mot marknaden och mot koncernskolorna.
 14. Enligt Erik Nilsson, ordförande på Sveriges Pyroteknikbranschförbund, lyssnar branschen på krav och kritiker.
 15. Den klassiska Östtyska modellen, med tvär övergång mellan botten och vägg i kurvorna, eller en mer rundad, berättar banbyggare Östen Nilsson, som själv har en bakgrund som svensk elitåkare i rodel.
 16. Jag ifrågasätter hovrättens bedömningar när det saknas bevisning och det finns omständigheter som talar till vår fördel, säger Mikael Nilsson, försvarsadvokat till 35–åringen, som nu döms för givande av muta och spelfusk.
 17. Det visade sig han hade lämnat in ett stort antal till olika auktionsfirmor, sade åklagare Jens Nilsson när huvudförhandlingen i Svea hovrätt inleddes tidigare i veckan.
 18. Viktor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen i mittbackslåset.
 19. Äntligen snö! Stina Nilsson gör sin andra säsong som skidskytt.
 20. I det senaste avsnittet av podden berättade Erik Granqvist att flera från den tiden, har hört av sig efter hans vittnesmål, däribland Luleås nuvarande general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Nilsson

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Nilsson.

Bild med texten Nilsson