noga

Noga är synonymt med noggrann och noggrant och kan bland annat beskrivas som ”angelägen, noggrann”. Ordet används i uttrycket ”det är inte så noga” som betyder ”det är inte så viktigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av noga och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till noga

detaljerad, detaljrik, djupgående, djuplodande, fundamental, grundlig, grundligt, ingående, kinkig, minutiöst, noggrann, noggrant, ordentlig, petig, petnoga, precis, rigorös, strikt, sträng, utförlig

Motsatsord till noga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till noga.

Vad betyder noga?

 1. angelägen, noggrann
 2. noggrant, minutiöst
 3. noggrann, petig
 4. exakt, petigt

Hur används noga i uttryck?

 1. det är inte så noga = det är inte så viktigt

Böjningar av noga

 1. noga

Exempel på hur ordet noga kan användas

 1. hon är noga med att behandla alla eleverna lika
 2. Följ anvisningarna på förpackningen noga!

Exempel på hur ordet noga används i svenska tidningar

 1. Platsen är noga utvald för att det är här man hoppas kunna finna eventuella bevis på att det finns mikrobiologiskt liv på planeten och för att kunna hitta det är Perseverance utrustat med specialdesignade sensorer.
 2. Det går ju av förklarliga skäl inte att plocka bort batteriet för undersökning, och visuellt undersöks en bil redan noga undertill, oavsett om den har ett batteri eller en bränsletank.
 3. – Vi köpte in massor av tvål och var noga med att påminna alla om att tvätta händerna ofta och länge.
 4. Det finns fortfarande restriktioner för svenskar att resa till grannländerna, och jag vill därför uppmana alla resenärer från Sverige att hålla sig noga informerade om vad som gäller.
 5. – Det är lite slarvigt, han borde ha sagt att man ska vara noga med att välja kvalitetsprodukter.
 6. Folkhälsomyndighetens bedömning är att munskydd inte behövs i vanliga situationer ute i samhället, utan att det är bättre att hålla avstånd till andra människor och att vara noga med att tvätta händerna.
 7. Att hålla sig hemma och vara noga med hygienen är svårt för den som är hemlös.
 8. De flesta kunder torde vara noga med att köra bilen på el från nätet om kostnaden (allt övrigt lika) för att köra bilen på vätgas är 2,5 gånger dyrare.
 9. – Personalen på vårdcentralerna måste nu vara extra noga och inte använda felaktiga kit som kan ligga kvar, säger han.
 10. Jag är också fast besluten att Storbritannien inte på något sätt ska vara sårbart för en statlig högriskleverantör så vi måste tänka noga på hur vi ska hantera det, sade Johnson.
 11. Han är noga med att inte ta åt sig all äran och nämner bland andra Maria Magnusson, dietist som doktorerat om övervikt hos barn ur ett klassperspektiv.
 12. Tänk dig noga för när du planerar semestern och kontrollera att reseförsäkringen gäller på resmålet och exakt vad den gäller för.
 13. Mathias Folchi är också noga med att påpeka att appen inte sparar data om användaren.
 14. I dessa tider, anser hon, bör man noga överväga om man ska resa då situationen ju kan innebära att speciella omständigheter råder på resmålet.
 15. Följ myndigheternas uppmaningar och följ dem noga.
 16. – Jobbmässigt är det jätteviktigt med det yttre, men privat är jag inte lika noga.
 17. – WHO är mycket noga med att påpeka att munskydd, i synnerhet inte som enda åtgärd, inte är någon universallösning, säger Marjukka Mäkelä.
 18. Vi ska under de närmaste dagarna följa utvecklingen noga och se över internt var och hur mycket vi ska stärka upp tillsammans med våra busspartners”, skriver Jelena Jovanovic, pressansvarig på Flixbus, till TT.
 19. Det tredje är att noga ge akt på hur arbetslösheten utvecklas och då sätta in till exempel kompetensutveckling för att förhindra att en permanent underklass uppstår.
 20. – Jag förklarar väldigt noga att vi inte har andra mål än vad de har i sina regeringar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till noga är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är noggrann en synonym till noga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.