Synonymer till Norberg

Norberg kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Norberg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Norberg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Norberg.

Vad är motsatsen till Norberg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Norberg.

Vad betyder Norberg?

 1. ett efternamn

Hur kan ordet Norberg användas?

Det saknas exempel på hur Norberg kan användas.

Hur används ordet Norberg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Norberg används i vanlig text.

 1. – Mina föräldrar har är lite gammalmodiga och hänger inte riktigt med i trenderna, säger Ebba Norberg till SVT Nyheter.
 2. – Varje stupad soldat har ett politiskt pris, och frågan är när sorgen övergår i ilska och motstånd mot kriget och rent av regimen, sade Johan Norberg, militäranalytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, till DN i förra veckan.
 3. Mannen som anhållits misstänkt för våldtäkt och mordförsök efter att en kvinna hittats i ett gruvhål i Norberg har häktats vid Västmanlands tingsrätt, enligt SVT.
 4. En klassisk militär tanke är ju annars att kraftsamling ger framgång, säger Johan Norberg.
 5. Enligt Michael Norberg Tot, pressekreterare på Miljöpartiet, uppvisar Bolund inga symptom.
 6. Sedan slingrar sig turnén förbi kreddiga kulturscener i storstäderna och avslutas på teaterbiografen i Norberg och Folkets hus i Fengersfors.
 7. – Vi ville känna att vi hade ett starkt stöd för ett namn om vi skulle gå fram med en nominering och vi kände oss helt trygga med att nominera Tamara Spiric, säger Elise Norberg Pilhem, distriktsordförande i Fyrbodal till SVT Nyheter.
 8. Det har länge varit tveksamt om det årliga Engelbrektsloppet i Norberg skulle kunna köras i år och under fredagen kom det definitiva beskedet att tävlingen inte blir av.
 9. Sångerskan Dea Norberg som körat åt Roxette och sjungit tillsammans med Marie Fredriksson är också med.
 10. Idrottsforskaren Johan Norberg säger att klubben har ett tydligt framgångsrecept, en utmaning många föreningar brottas med.
 11. – Det gäller att handla snabbt innan fler föreningar ger upp i dessa områden, säger idrottsprofessorn Johan R Norberg.
 12. – Mycket av teknikutvecklingen som tidigare drevs av försvarsindustrin sker nu inom många olika branscher, förklarar Carolina Norberg, Head of System Design.
 13. Han är en av dem som hoppas ta över när Victor Öhling Norberg slutat.
 14. Då var Peja Lindholm och Anette Norberg skippers, men nu heter guldhjältarna Niklas Edin och Anna Hasselborg.
 15. En man i 75–årsåldern träffades under söndagen av ett vådaskott på en skjutbana i Norberg och avled på plats.
 16. Artisterna/programledarna Daniel Norberg, Henrik Kruusaval och Bathina Philipson samt vip–gästen Björn Nilsson från Nödinge.
 17. – Branden 2014 kom nära Norberg.
 18. I sin bok ”Den svenska liberalismens historia” ogiltigförklarade Norberg den liberala rörelsen i Sverige sedan 1880– talet.
 19. Jag fick ett firande på torget i Norberg som var jättekul.
 20. TV4 har tidigare bekräftat att Gunde Svan, Britt Ekland, Claes Malmberg, Viktor Frisk, Margaux Dietz, Martina Haag, Nikki Amini, Therese Alshammar, Daniel Norberg och Jon Henrik Fjällgren ska vara med i programmet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Norberg

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Norberg.

Bild med texten Norberg