Synonymer till Nordafrika

Nordafrika kan beskrivas som ”(geografi) norra delen av den afrikanska kontinenten”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Nordafrika samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Nordafrika

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Nordafrika.

Vad är motsatsen till Nordafrika?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Nordafrika.

Vad betyder Nordafrika?

 1. (geografi) norra delen av den afrikanska kontinenten

Hur kan ordet Nordafrika användas?

Det saknas exempel på hur Nordafrika kan användas.

Hur används ordet Nordafrika i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Nordafrika används i vanlig text.

 1. Vita huset uppgav att man arbetar för att förse Europa med gas– och oljeleveranser från Mellanöstern, Nordafrika och Asien för att kompensera för eventuellt ryskt bortfall och osäkerheten på marknaden.
 2. Enligt forskningen, som presenteras i Nature Communications, hade kvinnor från låg– och medelinkomstländer i Mellanöstern och Nordafrika en dubbelt så hög dödlighet, jämfört med personer födda i Sverige, medan riskökningen var trefaldigad för männen.
 3. För tjugo år sedan var könsdiskriminerande nationalitetslagar vanliga, särskilt i Nordafrika och Mellanöstern.
 4. Enligt ett utkast till slutsatser för toppmötet, som cirkulerar bland flera medier, kommer EU–ledarna ta ställning till ett förslag om asylcenter utanför EU, till exempel i Nordafrika och Albanien.
 5. De är nervösa för att omvälvningar i Mellanöstern och Nordafrika ska bidra till ännu mer immigration.
 6. Inbjudna var artister, producenter och arrangörer från Norden, Mellanöstern och Nordafrika i syfte att skapa kontaktnät och bidra med inspiration.
 7. En ny konstitution och friare val gör att landet ofta lyfts fram som det mest ”lyckade” demokratiexemplet efter folkresningarna som spred sig över Mellanöstern och Nordafrika med krav på förändring.
 8. En ny konstitution och friare val gör att landet ofta lyfts fram som det mest "lyckade" demokratiexemplet efter folkresningarna som spred sig över Mellanöstern och Nordafrika med krav på förändring.
 9. ”Jimmie” kretsar kring en svensk far och son som tvingas fly söderut mot Nordafrika sedan mamman försvunnit i ett Sverige som har förvandlats till en diktatur.
 10. Men den arabiska våren som svepte fram över Nordafrika och Mellanöstern år 2011 blev hans fall.
 11. Enligt TUI beror nedgången bland annat på minskade bokningar till Nordafrika och Turkiet och effekten av terrorattacker, till exempel bombattentaten på Bryssels flygplats.
 12. I nästan tio år arbetade han som hemlig agent för underrättelsetjänsten CIA, med flera uppdrag i konfliktzoner i Mellanöstern, Nordafrika och Sydasien.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Nordafrika

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Nordafrika.

Bild med texten Nordafrika