Synonymer till normaliserad

Normaliserad kan beskrivas som ”perfektparticip av normalisera; som normaliserats”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av normaliserad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till normaliserad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till normaliserad.

Vad är motsatsen till normaliserad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till normaliserad.

Vad betyder normaliserad?

 1. perfektparticip av normalisera; som normaliserats

Hur böjs normaliserad?

 1. normaliserad
 2. normaliserade
 3. normaliserat

Hur kan ordet normaliserad användas?

Det saknas exempel på hur normaliserad kan användas.

Hur används ordet normaliserad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet normaliserad används i vanlig text.

 1. Verksamheten beskrivs av polis och åklagare som ”helt normaliserad” och ”mycket inkomstbringande”.
 2. Det blir så normaliserat att man inte tänker på det och det är först i efterhand jag reflekterat.
 3. – Mycket av det här har blivit rätt normaliserat, det är så vanligt i dag.
 4. Ett normaliserat småhusbyggande skulle medverka till att hantera de tre stora utmaningar som statsministern pekar ut i inbjudan till samtalet.
 5. Som kronan på verket normaliserade Abiy relationerna med Eritrea efter över 20 år av konflikt, en stor anledning till norska Nobelkommitténs beslut att utse honom till årets fredspristagare.
 6. Abiy Ahmed tilldelas Nobels fredspris för att han under sin första tid vid makten har normaliserat relationerna med ärkefienden Eritrea efter en mer än 20 år lång gränskonflikt.
 7. Vid en normaliserad spelmarginal under oktober hade intäkterna uppgått till cirka 28,5 miljoner euro och tillväxttakten hade varit 9 procent”, skriver spelbolaget.
 8. – När det är tillräckligt många som håller på och handeln är tillgänglig så blir det normaliserat, säger Camila Salazar Atías, kriminolog som jobbar med frågor som rör gängkriminalitet på Fryshuset i Stockholm.
 9. I Stockholm är det normaliserat och visas på tunnelbanan – i Sölvesborg vill man censurera det.
 10. – Vi har redan normaliserat en rad saker, inställningar till invandrare och folk från andra kulturer – uppfattningar som kommer från Sverigedemokraterna.
 11. Med minsta kunskap om historien borde man förstå vad som händer när man bidrar till att Sverigedemokraternas retorik blivit normaliserad.
 12. På 1980–talet tyckte de att höga skatter och en offentligt finansierad välfärd var en alldeles för naturlig och normaliserad del av det svenska samhället.
 13. Resten av landets politiker och partier har stått upp och vägrat låta diskussionen och tonläget bli normaliserat.
 14. Och extremt normaliserad, strukturell, vilket gör den svår att se.
 15. Det gör att det som inte skulle ha känts okej om det hände i början till slut blir normaliserat, säger hon.
 16. Fiona Fitzpatricks röst brast när hon beskrev hur sexövergrepp länge har varit normaliserade och tystade i den mansdominerade musikbranschen.
 17. Det storslagna som hänt den här hösten är att miljontals kvinnor i hela världen insett att det man så länge normaliserat faktiskt inte är normalt.
 18. Det kommer annars eskalera och bli normaliserat att kolla på våldtäktsporr och begå egna handlingar som är långt bortom gränser.
 19. Sen kom jag på att det är just det, att arbeta i bransch där det är så normaliserat med sexuella trakasserier att ingen ens reagerar gör något med en.
 20. När vi nu äntligen talat med varandra har vi insett att de övergrepp som vi normaliserat faktiskt är både orimliga och oacceptabla.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?