Synonymer till normalisering

Normalisering kan bland annat beskrivas som ”handlingen att normalisera ngt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av normalisering samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till normalisering

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till normalisering.

Vad är motsatsen till normalisering?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till normalisering.

Vad betyder normalisering?

 1. handlingen att normalisera ngt
 2. (data) inom relationsdatabasdesign, en process som bryter ner och grupperar data i olika tabeller för att undvika redundans; de olika graderna av normalisering kallas för normalformer

Hur böjs normalisering?

 1. normalisering
 2. normaliseringar
 3. normaliseringarna
 4. normaliseringarnas
 5. normaliseringars
 6. normaliseringen
 7. normaliseringens
 8. normaliserings

Hur kan ordet normalisering användas?

Följande exempelmeningar visar hur normalisering kan användas.

 1. normaliseringen av relationerna mellan länderna gick långsamt

Hur används ordet normalisering i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet normalisering används i vanlig text.

 1. Kanske är det coronakrisen som blir det stora steget mot normalisering av partiet.
 2. Det är ju väldigt svårt att se framför sig, varken i år eller nästa år, att vi får någon form av normalisering.
 3. Vi gör vad vi kan för att bidra till att en normalisering kommer så fort som möjligt men det betyder inte att Riksbanken kan garantera att ekonomiska bekymmer kommer att undvikas.
 4. En nyckelspelare i dramat är den tidigare Amnestyanknutne aktivisten Hind Khoudary, som på Facebook kritiserade aktivisternas ledare, den 36–årige Rami Aman, för försök till "normalisering" med Israel.
 5. Det är vad normalisering av det onormala till slut leder till.
 6. Kanske är 10–talets viktigaste händelse Sverigedemokraternas enormt framgångsrika normalisering.
 7. Hon menar att sociala medier har en stor roll i normaliseringen av olika sätt att se på födande, när kunskap och personliga berättelser aktivt förmedlas i ett så lättillgängligt format.
 8. – Vad vill de uppnå med att höja räntan nu? Är det lägre inflation, högre arbetslöshet eller normalisering av räntan.
 9. – Det här är det viktigaste vi fått fram i år – normaliseringen, säger Ulla Kungur som författat rapporten.
 10. ”Jag är liberal socialist, övertygad feminist och vill göra allt för att stoppa normaliseringen av Sverigedemokraterna”, slår hon fast.
 11. Inslaget, som har fått hård kritik, kan bäst liknas vid pinkwashing, eller normalisering, av en industri som, liksom prostitutionen, går ut på att betala för sexuella övergrepp – bara det att det i porrens värld också filmas och delas med andra.
 12. Men marknadsaktörerna hoppas nu på en normalisering av ECB–räntorna, och det är därför som euron fortsatt generellt är rätt stark”, sade Ulrich Leuchtmann på Commerzbank till Reuters.
 13. En normalisering kommer att ge mer utrymme för penningpolitiken att agera på framtida kriser, eftersom den nuvarande uppgången inte kommer att vara för evigt, sade han enligt Bloomberg News.
 14. Signalerna om att ECB är på väg mot en normalisering av penningpolitiken fortsätter, vilket gett euron stöd generellt.
 15. Splittringar och en tilltagande känsla av kris har försvagat Le Pen, som hoppas få stöd för en fortsatt ”normalisering”.
 16. Nordkorea ska också ha sagt sig vara öppet för att samtala med USA om kärnvapen och en normalisering av relationerna.
 17. Det sker en gradvis normalisering av alkohol i samhället, säger Karin Hagman, vd för IQ.
 18. Sju år har gått sedan Marine Le Pen efterträdde sin far som ledare för Nationella fronten, och inledde det som hon själv har beskrivit som en ”normalisering” av partiet.
 19. "Men det är sannolikt för tidigt att signalera ett skifte i Fedledamöternas medianprognos för normaliseringen av policyn", skriver han.
 20. Vi ligger sammantaget farligt nära en normalisering av hatbrotten.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?