nostalgi

Synonymer till nostalgi

längtan

Motsatsord till nostalgi

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nostalgi.

Vad betyder nostalgi?

 1. längtan till något som fanns förr
 2. i stort sett angenäm men möjligtvis också lite sorgset tillbakalängtande känsla av igenkännande av något (positivt) som varit tidigare, eller situationer som ger upphov till denna känsla

Exempel på hur nostalgi används i svenska tidningar

 1. För mig är det nostalgi och ett naturligt inslag i Bromma, säger hon.
 2. Man kan återbesöka det med viss nostalgi, men själv har man gått vidare till nya vanor, nya rutiner och nya värderingar.
 3. Hur vi är besatta av nostalgi och minnen ur det förflutna – och skrämda av framtiden – och hur det påverkar oss.
 4. Januaris konsertscen omfattar både nostalgi och stilkrockar.
 5. När musikern Annika Norlin i mars debuterar som författare så ska – enligt uppgift – de typiskt svenska miljöerna, nostalgin och de udda människorna från hennes låttexter kännas igen, men ha stöpts om i novellformat.
 6. Hans karriär tog skruv precis i början av decenniet, då han befriad från nostalgi och ett konservativt hiphop–tänk, omdefinierade New Yorks hiphop–scen och blåste nytt liv i den genom att mixa Harlem med Houston.
 7. Men är det nånting jag vet efter 35 år i skriva texter om hur det var förr–branschen är det, att nostalgi är en brasa som man tillfälligt kan värma sig vid, men den berättar faktiskt inte sanningen om det tid vi lämnat bakom oss.
 8. Men finns det tillräckligt med stil, nostalgi och identitet här för att locka till försäljning i miljontal som med gamla Razr? Det har vi väldigt svårt att se.
 9. Ändå tror hon att tittarna kommer att gilla blandningen av ”såpa och kvalitet, kärlek och bråk, tidsdokument och nostalgi”.
 10. Mer nostalgi hittar jag på legendariska nattklubben Farm Club som förr var ett av få ställen att festa på.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av nostalgi

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är längtan en synonym till nostalgi. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.