notera

Synonymer till notera

anteckna, bokföra, märka, observera, protokollföra, registrera, skriva, skriva ned, skriva upp, uppfatta, varsebli

Motsatsord till notera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till notera.

Vad betyder notera?

 1. antecknar, skriver upp; lägger på minnet
 2. når som (idrotts)resultat
 3. anger pris på
 4. bli medveten om något
 5. skriva en anteckning

Exempel på hur notera kan användas

 1. Notera alla uttag som du gör i bankomaten!
 2. han noterade 2,32 i höjdhopp
 3. aktierna är för lågt noterade

Exempel på hur notera används i svenska tidningar

 1. Vänsterpartiet fick stöd av 11,4 procent av väljarna i den senaste Sifoundersökningen – den högsta siffra som partiet noterat i en Sifomätning sedan 2001.
 2. Under onsdagen kunde man exempelvis notera hur siffrorna på smittade plötsligt ökade kraftigt.
 3. Hela sektorn har rapporterat i veckan och någon omedelbar förbättring står inte för dörren enligt Johan Wendel, som noterar att det inte bara är den svenska marknaden som går tungt.
 4. WHO–chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus var försiktig optimistisk när han under en presskonferens strax efter klockan 19 på onsdagskvällen svensk tid noterade att få nya fall har upptäckts utanför Kina.
 5. Även Elias Lindholm gjorde ett mål medan målvakten Cam Talbot noterades för 44 räddningar och höll säsongens första nolla.
 6. När det för tidigt födda barnet enligt rutin skulle få navelkateter noterade vårdpersonalen att det hade små blödningar.
 7. Banken noterar att det är betydligt svagare uppgång än normalt, samtidigt som antalet sålda lägenheter varit betydligt fler än tidigare år.
 8. – Vi noterar tyvärr fortsatt att dessa grupper genomför angrepp från Idlib mot syriska styrkor samt agerar fientligt mot våra militära anläggningar.
 9. "Vodafone har följt nyheterna om coronaviruset tätt och har noterat de senaste varningarna från WHO", säger bolaget i ett uttalande.
 10. Under de senaste åren har vi kost– och måltidschefer med oro kunnat notera en mycket kraftig ökning av önskemål om – och ofta högljudda krav på – individuella avvikelser från standardutbudet av måltider, normalkosten, i förskolor och skolor.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av notera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är observera en synonym till notera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.