notera

Notera är synonymt med observera och protokollföra och kan bland annat beskrivas som ”antecknar, skriver upp; lägger på minnet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av notera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till notera

anteckna, bokföra, märka, observera, protokollföra, registrera, skriva, skriva ned, skriva upp, uppfatta, varsebli

Motsatsord till notera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till notera.

Vad betyder notera?

 1. antecknar, skriver upp; lägger på minnet
 2. når som (idrotts)resultat
 3. anger pris på
 4. bli medveten om något
 5. skriva en anteckning

Böjningar av notera

 1. notera
 2. noterad
 3. noterade
 4. noterades
 5. noterar
 6. noteras
 7. noterat
 8. noterats

Exempel på hur ordet notera kan användas

 1. Notera alla uttag som du gör i bankomaten!
 2. han noterade 2,32 i höjdhopp
 3. aktierna är för lågt noterade

Exempel på hur ordet notera används i svenska tidningar

 1. I samband med streaming–premiären tidigare i veckan noterade vakna tittare att Disney tackar både kommunistpartiets lokala propagandaavdelning och den statliga säkerhetsbyrån i provinsen, i filmens eftertexter.
 2. När hon kampanjar på stadens gator får hon lyckönskningar av vissa förbipasserande, men många går bara förbi, noterar AFP.
 3. Många av bolagen är noterade på Nasdaqbörsen som nyligen nådde ett nytt rekord när dess breda index snuddade över 12 000.
 4. Han blev klar för spel i juli och har på åtta matcher redan noterats för sex mål.
 5. Vogue noterar att det finns många likheter.
 6. Enligt källor till CNBC så har Microsoft noterat intresse också från utländska myndigheter för den typen av relation som de bygger med Pentagon.
 7. Yukiya Sugita har startat samtliga matcher den här säsongen och noterats för sex mål och fyra framspelaningar.
 8. Ella Bohlin (KD), vårdutvecklingsregionråd, noterar att tillgången på vaccin är avgörande och att Sverige behöver stå i frontlinjen bland EU–länderna för att säkra tillgången.
 9. Hon tog upp vad myndigheten noterat under våren efter samtal med elever och personal, och enligt henne har distansundervisningen på många sätt fungerat bra – även om det funnits brister.
 10. Den som har sett Martin Hederos på en scen har noterat en man som spelar med hela kroppen, oavsett om han spelar piano eller fiol.
 11. Under juli månad har antalet konstaterade fall av covid–19 legat på en stabil nivå, men förra veckan noterades en ökning av nya fall.
 12. Michael Grabner satte ledningsmålet i slutet av den första perioden där svensken noterades för en assist.
 13. Ivan Krastev har noterar hur samtalen skiftat karaktär, mot en ny innerlighet.
 14. – Jag har inte noterat några gåvor från Kina.
 15. ”Vi har noterat en tydlig nedgång i försäljningen till följd av den globala hälsokrisen, där de tre sista veckorna i mars var mer än 20 procent sämre än vår prognos.
 16. Några minuter senare, klockan 23, noterar läkaren ett ”palliativt vårdbehov” och ordinerar palliativa läkemedel.
 17. Flanörer på gågatan kan notera att ännu fler affärslokaler gapar tomma än tidigare.
 18. Albin Ekdal och Parmas supertalang Dejan Kulusevski spelade hela matchen utan att noteras för något mål eller assist.
 19. Gävleborg, Gotland och Kronoberg noterade små ökningar från vecka 27 till vecka 28, medan läget var oförändrat i Skåne och Sörmland.
 20. Lewis Hamilton noterade tiden 1.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till notera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är observera en synonym till notera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.