notis

Synonymer till notis

anslag, anteckning, avis, besked, bud, budskap, kungörelse, meddelande, notering

Motsatsord till notis

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till notis.

Vad betyder notis?

 1. kort meddelande (i en tidning)
 2. kort nyhetstext eller omnämnande av en händelse i en tidning, avgränsat skrivet stycke i tidning (eller annat medium) vilket är kortare än en artikel; (allmännare) kort meddelande, underrättelse, besked e.d.

I uttryck:

 1. tar inte notis om någon/något = bryr sig inte om någon/något

Exempel på hur notis används i svenska tidningar

 1. Så jag lade upp en notis i sociala medier om att vänner som ville vara med och bidra kunde swisha en slant till mig så skulle jag se till att det kom till användning.
 2. Man kan tänka att Google eller Apple med en notis frågar användaren om den vill delta i samband med en uppdatering av respektive operativsystem.
 3. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.
 4. Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.
 5. Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.
 6. Eftersom skärmen är så otroligt bred är det lätt att missa notiser.
 7. Mobilen sägs även ha en mindre skärm på drygt en tum på utsidan där du kan kolla vad klockan är eller om det har kommit några notiser.
 8. Genom brandförsvarets app får invånare notiser och sms om deras område ligger i riskzonen.
 9. Investerarna verkade därmed inte ta särskilt stor notis om de halvdystra siffrorna i den vanligtvis inflytelserika Tankan–rapporten från landets centralbank.
 10. Enligt en notis av den engelske juristen Bulstrode Whitelocke – som en tid också var Cromwells ambassadör i Sverige – skall Tromp då ha förklarat krig mot rojalisterna på öarna.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av notis

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är besked en synonym till notis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.