notis

Notis är synonymt med besked och bud och kan bland annat beskrivas som ”kort meddelande (i en tidning)”. Ordet används i uttrycket ”tar inte notis om någon/något” som betyder ”bryr sig inte om någon/något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av notis och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till notis

anslag, anteckning, avis, besked, bud, budskap, kungörelse, meddelande, notering

Motsatsord till notis

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till notis.

Vad betyder notis?

 1. kort meddelande (i en tidning)
 2. kort nyhetstext eller omnämnande av en händelse i en tidning, avgränsat skrivet stycke i tidning (eller annat medium) vilket är kortare än en artikel; (allmännare) kort meddelande, underrättelse, besked e.d.

Hur används notis i uttryck?

 1. tar inte notis om någon/något = bryr sig inte om någon/något

Böjningar av notis

 1. notis
 2. notisen
 3. notisens
 4. notiser
 5. notiserna
 6. notisernas
 7. notisers

Exempel på hur ordet notis kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet notis används i svenska tidningar

 1. Ju fler klockor Apple släpper, desto fler anledningar ger de mig att ha dåligt samvete med ständiga notiser om att jag borde göra si eller så.
 2. Google har förbättrat meddelandenotiser med en ny flik som automatiskt grupperar och sorterar notiser.
 3. Så jag lade upp en notis i sociala medier om att vänner som ville vara med och bidra kunde swisha en slant till mig så skulle jag se till att det kom till användning.
 4. Man kan tänka att Google eller Apple med en notis frågar användaren om den vill delta i samband med en uppdatering av respektive operativsystem.
 5. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.
 6. Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.
 7. Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.
 8. Eftersom skärmen är så otroligt bred är det lätt att missa notiser.
 9. Mobilen sägs även ha en mindre skärm på drygt en tum på utsidan där du kan kolla vad klockan är eller om det har kommit några notiser.
 10. Genom brandförsvarets app får invånare notiser och sms om deras område ligger i riskzonen.
 11. Investerarna verkade därmed inte ta särskilt stor notis om de halvdystra siffrorna i den vanligtvis inflytelserika Tankan–rapporten från landets centralbank.
 12. Enligt en notis av den engelske juristen Bulstrode Whitelocke – som en tid också var Cromwells ambassadör i Sverige – skall Tromp då ha förklarat krig mot rojalisterna på öarna.
 13. – Det är för jävligt att det bara blir notiser när någon dör.
 14. Jag fick sitta och rätta resenärernas stavfel och skriva notiser till en stor ostindisk bok som skulle gå i tryck veckan efter fartygets återkomst till Sverige.
 15. Kalendariet ledde till omfattande kontakter per brev och telefon och metervis med notiser skulle formuleras varje vecka.
 16. Därför fick jag kämpa i tre timmar med min första notis, om en husvagn som vält på motorvägen, berättar han.
 17. Lexikonet innehåller biografiska notiser om ett tusental svenska kvinnor som bidragit till samhällets utveckling.
 18. Att utdelningen lämnades oförändrad och att bolaget väntar sig resultatförbättringar framöver tog marknaden inte någon större notis kring.
 19. Från året innan rymmer anteckningsböckerna bara korta notiser och påminnelser och några citat, mestadels från Bibeln.
 20. Att en programledare på Sveriges Radio lämnar sin tjänst brukar i vanliga fall inte väcka mer intresse än att vi branschmedier skriver en kort notis.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till notis är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är besked en synonym till notis. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.