Synonymer till nybildad

Nybildad kan beskrivas som ”som bildats nyligen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nybildad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till nybildad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till nybildad.

Vad är motsatsen till nybildad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nybildad.

Vad betyder nybildad?

 1. som bildats nyligen

Hur böjs nybildad?

 1. nybildad
 2. nybildade
 3. nybildat

Hur kan ordet nybildad användas?

Det saknas exempel på hur nybildad kan användas.

Hur används ordet nybildad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet nybildad används i vanlig text.

 1. Nordiska motståndsrörelsen har kopplingar till ryska och tyska extremistorganisationer och svenska autonoma grupperingar ingår i det relativt nybildade nordiska nätverket Autonomous Revolutionary Nordic Alliance.
 2. – Donationsvolymerna från stiftelser har ökat, och allt tyder också på att antalet nybildade stiftelser stiger, lagen är ändrad så att man kan ge till fler ändamål med skattefrihet.
 3. Främsta utmanare är i stället det nybildade ITN – förkortning för ”Det finns ett sådant folk” – som leds av tv–programledaren och rockstjärnan Slavi Trifonov.
 4. Gripandena gjordes på order av en nybildad antikorruptionskommitté.
 5. Tillsammans med en rad kända entreprenörer (se faktaruta) investerar Norrsken 40 miljoner kronor i det nybildade bolaget ABC Labs, som med bas på Karolinska institutets område ska kunna genomföra tusentals tester per dag.
 6. Det råa mordet på en 16–åring och en död baby i en gångtunnel – det är två olösta fall som polisens nybildade kalla fall–grupp Grova brott 3 hoppas lösa.
 7. Nationalistpartiet Kuomintang väntas landa på 38 procent och nybildade People First Party på ynka fyra.
 8. Men den som tittar djupare på siffrorna ser att om en tar bort engagemang i nybildade små bostadsrättsföreningar är trenden den motsatta.
 9. Den nybildade Blåvita alliansen, ledd av generalen Benny Gantz, lyckades lika bra vid valurnorna som Netanyahus högerparti Likud, men hade inte lika goda chanser att få ihop en regeringskoalition.
 10. Ett nybildat nationalistparti som försökte växa i och med valet till EU–parlamentet, men som sedan våren har minskat i popularitet.
 11. En avsevärd del av Nokias videoproduktportfölj och anställda övergår till det nybildade separata bolaget Velocix, som ägs av Volaris.
 12. Därefter var han byråchef på Statens energiverk och utnämndes 1992 till vattenrättsråd i Vattenöverdomstolen, en befattning som övergick till miljöråd vid sammanslagningen med den nybildade Miljööverdomstolen.
 13. I går torsdag röstade Nordeas aktieägare, med förkrossande majoritet, igenom Nordeas anslutning till det nybildade finska moderbolaget Nordea Holding ABP och därmed flytten av huvudkontoret till Finland.
 14. Brigadgeneralen Mutinhiri meddelade överraskande förra veckan att han hoppar av regeringspartiet Zanu–PF, och att han ställer upp som presidentkandidat i det nybildade NPF.
 15. Det är oklart hur många moderater som valt att följa Wannholt till hans nybildade parti Demokraterna, som enligt egna uppgifter redan har 1 200 medlemmar.
 16. Med Metoo–dag, nybildad jämställdhetsgrupp och ett nytt feministiskt nätverk vill Socialdemokraterna stärka arbetet med att förebygga sexuella trakasserier.
 17. Och vägvalet hängde på om han, med mycket begränsad erfarenhet inom området skulle kunna få en tjänst på det under 1940–talet nybildade Statens geotekniska institut.
 18. Vi är också glada oss över att föreningen, genom sin generalsekreterare, nu ingår i det nybildade regionala klimatrådet.
 19. Hans omfattande erfarenheter från folkrörelser som Nykterhetsrörelsen och Socialdemokratiska ungdomsrörelsen gjorde att Leif blev en förebild för många partimedlemmar i den nybildade kommunen.
 20. Sydkoreas president Moon Jae–in har hyllat det nybildade hockeylaget Korea.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?