Synonymer till nybyggnation

Nybyggnation kan beskrivas som ”fastighet som är nybyggd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nybyggnation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till nybyggnation

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till nybyggnation.

Vad är motsatsen till nybyggnation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nybyggnation.

Vad betyder nybyggnation?

 1. fastighet som är nybyggd

Hur böjs nybyggnation?

 1. nybyggnation
 2. nybyggnationen
 3. nybyggnationens
 4. nybyggnationer
 5. nybyggnationerna
 6. nybyggnationers
 7. nybyggnations

Hur kan ordet nybyggnation användas?

Det saknas exempel på hur nybyggnation kan användas.

Hur används ordet nybyggnation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet nybyggnation används i vanlig text.

 1. – Vi vill hjälpa kunderna att minska sitt klimatavtryck och minska sin konsumtion, samtidigt som vi driver på nybyggnation, säger Martinson om satsningen på elabonnemang.
 2. Stora delar av Sverige blir utan nybyggnation och platsutveckling.
 3. Ett av de krav som Centerpartiet får igenom är fri hyressättning i nybyggnation.
 4. De är rädda att det ska fortsätta med marknadshyror även när det inte är nybyggnation.
 5. Dagens hovstall ritades av Fritz Eckert och stod färdigbyggt 1894 som en riddarromantisk borg i mörkrött tegel och var på sin tid en omdiskuterad nybyggnation.
 6. Högar med sprängsten intill den nästan 900 år gamla kyrkan i Botkyrka skildrar en intressekonflikt mellan kulturhistoriska arv och behovet av nybyggnation i Stockholm.
 7. Enligt denna ska det införas fri hyressättning vid nybyggnation, och framför allt C har drivit frågan om fri hyressättning för nyproducerade lägenheter.
 8. Nya Naturvetenskap Life omfattar nybyggnation på 32 000 kvadratmeter och en tillbyggnad av den befintliga Medicinarelängan med 2 000 kvadratmeter.
 9. – Jag tycker att det är viktigt att vi har enprocents–regeln, att en procent av kostnaden för nybyggnation av offentliga byggnader avsätts för konstnärlig gestaltning.
 10. Området har ett kulturhistoriskt värde och byggnaderna uppfyller inte de särskilda krav som ställs på nybyggnation i området, enligt rätten.
 11. Genom föreslagen nybyggnation skapas ett starkare offentligt rum utan att förändra konstmuseets karaktär, samtidigt som konstmuseet får mer utrymme för utställningar.
 12. Det är en direkt konsekvens av omfattande nybyggnation av villor i närområdet - samtidigt som planeringen av skolor har brustit.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?