Synonymer till nyckelord

Vi känner till en synonym till nyckelord. Ordet nyckelord är synonymt med uppslagsord och kan beskrivas som ”ord som sammanfattar något väsentligt, ord som är centralt för något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nyckelord samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till nyckelord

 1. uppslagsord

Vad är motsatsen till nyckelord?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nyckelord.

Vad betyder nyckelord?

 1. ord som sammanfattar något väsentligt, ord som är centralt för något

Hur böjs nyckelord?

 1. nyckelord
 2. nyckelorden
 3. nyckelordens
 4. nyckelordet
 5. nyckelordets
 6. nyckelords

Hur kan ordet nyckelord användas?

Det saknas exempel på hur nyckelord kan användas.

Hur används ordet nyckelord i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet nyckelord används i vanlig text.

 1. Garlando pratar om olika nyckelord som Zlatan ofta säger.
 2. Webbsidorna använder sig av populära affärsfraser, nyckelord och pdf–dokument för standardiserade formulär och mallar för att lura in användare från sökmotorer.
 3. – Vi har ett nyckelord som vi kallar för ”mönstret” som vi påminner oss själva och varandra om när vi hamnar i gamla hjulspår.
 4. AAP gick till val med anti–korruption, utbildning och sjukvård som nyckelord.
 5. Bland det första man tittar på är att snabbare kunna upptäcka hjärtstopp med hjälp av ljudbilder, nyckelord och symtom.
 6. Konkurrenskraft är ett tyskt nyckelord, och den utmanas av världen – Kina, USA – och snart också av före detta medlemmen Storbritannien.
 7. Med RTB prebid requests kan man se alla nyckelord som depression, psykologi med mera, och man kan alltså lägga bud på dessa ord, så data används uppenbarligen, säger Frederike Kaltheuner.
 8. Och i motsats till de söktjänster som finns för webben, så bygger det här på frågor och inte att man söker på nyckelord.
 9. Säkerhet och trygghet verkar vara nyckelorden när svenskarna väljer betalningsmedel.
 10. Sedan har anrättningen kryddats med nyckelord och fördomar från den antisemitiska traditionen.
 11. Strunta i att optimera för rekryteringssystem Vissa nyckelord kan göra att din ansökan sticker ut i när ett rekryteringssystem ska sortera ut de mest intressanta.
 12. Varje e–postmeddelande du skriver, varje nyckelord du skriver i en sökruta – alla pinsamma saker du gör online – skickas genom ett allt mer antagonistiskt internet.
 13. Den amerikanska nyhetstidningen China Digital Times skriver att flera nyckelord och fraser som kan kopplas samman med förslaget har bannlysts från mikrobloggen Weibo, Kinas svar på Twitter.
 14. ”Detta är en föga smickrande följetong för utrikesminister Margot Wallström som var en av de som framhöll att transparens skulle vara ett nyckelord för den svenska kampanjen och arbetet i säkerhetsrådet.
 15. Vi har flera nyckelord, säger Nilsson till Mittmedias program "Svanebo möter Kallas dreamteam".
 16. Utifrån honom och de många människor som var och är involverade i att bygga Ikea har starka kärnvärden vuxit fram där  tillsammans är nyckelordet.
 17. Marknader är enligt tidningen "nyckelordet".
 18. Åsa Lundquist, huvudskribent och redaktör för Jämlikhetsrapporten 2017 säger att nyckelorden är social hållbarhet.
 19. Två nyckelord för att uppnå ett positivt klimat där sociala företag hjälper kommuner och andra offentliga myndigheter i deras uppdrag är kunskap och dialog.
 20. Och just fokus verkar vara ett nyckelord på HPE nu, ett knappt år efter att it–jätten HP styckades i pc– och printdelen HP Inc och HPE.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppslagsord en synonym till nyckelord. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?