Synonymer till nyckelroll

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nyckelroll samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till nyckelroll

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till nyckelroll.

Vad är motsatsen till nyckelroll?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nyckelroll.

Vad betyder nyckelroll?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av nyckelroll.

Hur böjs nyckelroll?

 1. nyckelroll

Hur kan ordet nyckelroll användas?

Det saknas exempel på hur nyckelroll kan användas.

Hur används ordet nyckelroll i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet nyckelroll används i vanlig text.

 1. Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) ser flyktingkrisen på gränsen mellan Belarus och Polen som ett angrepp mot Europa, där Ryssland har en nyckelroll.
 2. Tidigare vänsterpartisten Amineh Kakabaveh fick en nyckelroll i statsministeromröstningen.
 3. Liberalerna har en nyckelroll i svensk politik och det kommer bli ännu tydligare, skriver hon.
 4. Där har biståndshandläggare en nyckelroll och behöver ha ett professionellt handlingsutrymme som utgår från de lagstiftade rättigheterna.
 5. Den utgör 80 procent av världshavens djurplanktonbestånd och spelar en nyckelroll för näringskedjan som stapelföda för i princip alla fiskar som finns.
 6. Fråga 3 James Buchanan Duke spelade en nyckelroll i utvecklingen av den moderna cigaretten, bland annat genom att ta fram den första effektiva maskinen för att massproducera färdigrullade cigaretter.
 7. Journalistiken spelar just nu en nyckelroll i att både förmedla samhällskritisk information och att ställa de svåra, kritiska frågorna om det som nu pågår.
 8. Där har, framför allt, Kristoffer Olsson en nyckelroll.
 9. Stockholmsgåtan landar på Kungstensgatan 45 eftersom en händelse där 1948 ska ha en nyckelroll i veckans berättelse.
 10. Men de är också väldigt bra på att gömma sig och partiet har potential att få en slags nyckelroll i politiken i Somalia.
 11. – I dagens allt mer digitala värld spelar it–avdelningen en nyckelroll när det gäller att realisera affärsstrategin, säger Rahul Singh, vd för Pace Harmon, ett amerikanskt konsultföretag med inriktning på företagsledning.
 12. Coronapandemin har slungat landets ekonomi in i den djupaste krisen under efterkrigstiden – och där får Bruno Le Maire gneta på i sin nyckelroll.
 13. Den internationella organisationen Cepi har en nyckelroll i jakten på vaccin mot covid–19.
 14. För att kunna upprätthålla den kvalitet som krävs, spelar övervakning av klimatparametrar som temperatur (°C) och relativ luftfuktighet (%RH) en nyckelroll vid produktion och lagring.
 15. Men nu möter tågresandet en renässans, och Tyskland fyller med sin storlek och sitt geografiska läge en nyckelroll för hela Europas järnvägar.
 16. Den svenska läkaren Nemam Ghafouri spelar en nyckelroll när de ska befrias.
 17. Den unge tränaren Ben Davison har spelat en nyckelroll i engelsmannen Tyson Furys resa från överviktig, deprimerad och självmordsbenägen tillbaka till världstoppen i boxning.
 18. – Med ett fördjupat samarbete med vår lokala partner BAIC kommer BBAC att fortsätta spela en nyckelroll för Mercedes–Benz i Kina, säger Hubertus Troska, chef med ansvar för Kina i Daimler AG, i ett uttalande.
 19. Den svenska högerextremisten Daniel Friberg har haft en nyckelroll i att knyta kontakter mellan Indiens nationalister och Europas högerpopulister.
 20. Beläget mellan Sydafrikas ekonomiska nav Johannesburg och townshipet Soweto, som spelade en nyckelroll i frihetskampen, berättar museet en sekellång historia av brutalt rasförtryck som gav vika för demokratin på tidigt 1990–tal.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?