nyheter

Nyheter är synonymt med avisa.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nyheter och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till nyheter

avisa

Motsatsord till nyheter

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nyheter.

Vad betyder nyheter?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av nyheter.

Böjningar av nyheter

 1. nyheter

Exempel på hur ordet nyheter kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet nyheter används i svenska tidningar

 1. – Då är det andra program som inte blir gjorda eller reportrar som får jobba med det här i stället för att jobba med nyheter eller grävande verksamhet, säger hon.
 2. Äntligen lite goda nyheter! kluckade vi nöjt.
 3. Detta är goda nyheter, enligt forskarna.
 4. – Det är väldigt härligt att vara i en situation där man kan ge goda nyheter och inte bara dåliga besked.
 5. Detta är en av två ormrelaterade nyheter som utspelat sig i Uppsala under de senaste dagarna.
 6. Dödsfallen är så vanliga att de oftast inte blir nyheter så länge det inte är barn som faller är offer för våldet.
 7. Här är 20 nyheter i uppdateringen.
 8. Yapo greps i början av maj anklagad för att ha skadat "nationellt försvar och allmän ordning" efter "flera publikationer av falska nyheter på sociala nätverk".
 9. – I dessa tider är efterfrågan på nyheter kanske större än någonsin.
 10. – Men en halv miljard är ett viktigt tillskott för att säkra tillgången till nyheter för människor i hela vårt land.
 11. På måndag morgon kom fler dåliga nyheter, då inköpschefsindex för Sveriges tillverkningsindustri fortsatte falla, till 36,7.
 12. De kommer i stället att dela med sig av sina nyheter på nätet.
 13. Att beskedet kommer just nu hänger enligt Paul Fletcher på samma presskonferens ihop med att coronakrisen pressat medierna ytterligare, samtidigt som fler söker sig till dem för nyheter om pandemin.
 14. Missa inga nyheter om coronaviruset.
 15. Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.
 16. Muskatellsalvia kommer att bli en av sommarens nyheter i den egna trädgården, för dess ”enorma” doft – och möjligen ett bokashi–försök.
 17. – I denna allvarliga och oroliga tid för Sverige ser vi att publikens behov av nyheter är mycket stort och att väldigt många vänder sig till SVT för att få svar på sina frågor.
 18. Här guidar vi till nyheter på Netflix, HBO Nordic, SVT Play och övriga streamingplattformar.
 19. Inonge Wina säger att ilskan kring fenomenet spätts på av ryktesspridning och falska nyheter i sociala medier.
 20. SVT nyheter har sökt flera av de banker som lånat ut pengar till de målsäganden för att ställa frågor kring bedrägeriproblematiken, men alla har avböjt intervju med hänvisning till bla sekretess och säkerhetsskäl.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till nyheter är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avisa en synonym till nyheter. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?