Synonymer till nyliberal

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nyliberal samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till nyliberal

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till nyliberal.

Vad är motsatsen till nyliberal?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nyliberal.

Vad betyder nyliberal?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av nyliberal.

Hur kan ordet nyliberal användas?

Det saknas exempel på hur nyliberal kan användas.

Hur används ordet nyliberal i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet nyliberal används i vanlig text.

 1. Är det nödvändigtvis Stockholm som gör människor till nyliberala as?.
 2. En ideologi där huvudfiend­erna är miljömupparna MP och de nyliberala lakejerna C och L.
 3. Även styret i Polen och Ungern vill måla ut rättighetskampen som ideologier från en arrogant nyliberal elit från väst.
 4. Dadgostar meddelar att hon är för ett regeringssamarbete efter valet 2022 med just Centerpartiet, en av de drivande krafterna bakom både uteslutningsklausulen och de mer nyliberala delarna av januariavtalet.
 5. Det jag söker i första hand är en bred vänster men jag kan också tänka mig att prata med och samarbeta med det här nyliberala partiet som tycker att de står i mitten.
 6. Detta är vad trettio år av nyliberal ekonomisk politik gjort med vårt samhälle, sa hon.
 7. Under vattenkriget i Cochabamba 1999–2000, en massrevolt mot privatisering av vatten, var du en fackföreningsledare som gjorde motstånd mot Jorge ”Tuto” Quirogas nyliberala regering.
 8. I denna budget visar vi hur en offensiv socialdemokratisk budget skulle kunna se ut, utan anpassning till en nyliberal högerpolitik.
 9. Naturligtvis finns det enorma variationer inom dessa två ideologiska familjer, precis som det finns inom de liberala och nyliberala ideologierna.
 10. Kärnkraften har blivit ekonomiskt omöjlig att försvara oberoende om man är nyliberal höger eller visionär vänster.
 11. Han håller inte med om att överenskommelsen innehåller "en massa nyliberal politik", även om inte S själv skulle ha slopat värnskatten.
 12. Så drastiskt uttrycker sig sällan någon nyliberal ekonom idag.
 13. Detta förändrade synsätt stöddes av en nyliberal falang liberaler, som gjorde effektiviteten mer tilltalande genom att beskriva den som källan till lägre priser för konsumenterna.
 14. Då ryckte Timbro ut som en nyliberal apostel och hävdade att äganderätten var helig och skatt detsamma som stöld.
 15. De vill ha en så stor invandring att det blir nödvändigt att övergå till en nyliberal samhällsmodell.
 16. Vad som hänt är bland annat att en nyliberal opinion för fri invandring och öppna gränser har vuxit sig stark, tidigast bland yngre moderater och snart också inom mittpartierna.
 17. De borgerliga partierna vann 1976 och 1979, och det påföljande 80–talet blev startpunkten för 25 år av nyliberal dominans.
 18. Bachelet lovade också en massa, men sedan fortsatte hon med privatiseringar och nyliberal politik, och behöll den gamla konstitutionen från Pinochet–tiden, säger han till TT.
 19. Ska man få sparken när man står upp för studenternas rätt till en god utbildning? Vad vi här ser är ett slags gulasch på vänsterflum och nyliberal ekonomism, och man äter den på egen risk.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på nyliberal

Bild till ordet nyliberal

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet nyliberal.

Bild med texten nyliberal