Synonymer till nyliberalism

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nyliberalism samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till nyliberalism

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till nyliberalism.

Vad är motsatsen till nyliberalism?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till nyliberalism.

Vad betyder nyliberalism?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av nyliberalism.

Hur kan ordet nyliberalism användas?

Det saknas exempel på hur nyliberalism kan användas.

Hur används ordet nyliberalism i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet nyliberalism används i vanlig text.

  1. – Det har varit en våg av nyliberalism, marknadslösningar och fokus på tillväxt.
  2. Det var inte länge sedan Annie Lööf och hennes extrema nyliberalism sågs som den främsta fienden, men nu är fler positiva till henne eftersom hon står upp för sin människosyn.
  3. Hans skifte av politisk ståndpunkt från marxism till nyliberalism har upprört många, och hans svenska översättare Jens Nordenhök ville inte längre befatta sig med Vargas Llosa när han blev varse dennes politiska åsikter.
  4. Men M då? Näringslivets röst? Låt oss komma ihåg att nyliberalism inte är något neutralt, den vann på 80–talet eftersom produktiviteten i näringslivet stagnerat, vinsterna hotades.
  5. Den enklare varianten av nyliberalism är den som amerikanen Milton Friedman och hans så kallade Chicagoskola representerar.
  6. Med de senaste decennierna av besparingar och nyliberalism har de drabbats extra hårt – service dras in, bidrag minskar, utbildningen försämras och blir allt mer orättvis.
  7. – Det känns som om jag började prata om välfärden redan 2000 då jag släppte albumet ”Ett slag för dig”, den plattan handlade mycket om en växande nyliberalism och att man såg hur samhället började krackelera.
  8. Men parallellt med att 80–talets nyliberalism växte sig allt starkare började det skava.
  9. Orsaken till att Pentagon anlitar IBM för sina molntjänster är inte rödkindad centerpartistisk nyliberalism utan att det amerikanska försvaret vill ha en säker produkt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet nyliberalism

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet nyliberalism.

Bild med texten nyliberalism