Synonymer till oansenlig

Vi känner till 5 synonymer till oansenlig. Ordet oansenlig är en synonym till obetydlig och ringa och kan bland annat beskrivas som ”obetydlig, liten”. Ordet är motsatsen till iögonfallande.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oansenlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till oansenlig

 1. futtig
 2. föga
 3. obetydlig
 4. ringa
 5. simpel

Vilka ord betyder nästan samma sak som oansenlig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till oansenlig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. trivial
 2. oväsentlig

Vad är motsatsen till oansenlig?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. iögonfallande

Vad betyder oansenlig?

 1. obetydlig, liten
 2. ringa, futtig, obetydlig
 3. ej iögonfallande

Hur kan ordet oansenlig användas?

Det saknas exempel på hur oansenlig kan användas.

Hur används ordet oansenlig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet oansenlig används i vanlig text.

 1. I februari 2019 hoppade jag in i den svarta diplomatbilen tillsammans med Sveriges ambassadör Maria Lundqvist för en kortare bilresa till ett oansenligt hus i Vilnius utkant.
 2. En central fråga är om landets militära underrättelsetjänst och dåvarande regeringar kände till vad som skedde i en oansenlig grå byggnad i Zug.
 3. I själva verket är den oansenliga dörren längst in på Kaffebar entrén till Ingrid Studios, där Thomas Stenström har spelat in många av sina senaste låtar.
 4. Som vanligt och för andra gången skulle han ta en oansenlig division två klubb till Europas topp.
 5. I inledningen berättar Nilus själv hur han 16 år tidigare fått ”en till sitt omfång jäm­förelsevis oansenlig handskrift” av en numera avliden rysk häradsmarskalk, som i sin tur fått den av en dam som ”kommit över den på ett mycket hemlighetsfullt sätt”.
 6. Stadsdelen Bronx är kanske inte den stadsdel i New York turisterna normalt sett vallfärdar till, men den tidigare oansenliga trappan, mellan Shakespeare Avenue och Anderson Avenue, går numera under namnet ”Joker stairs” på Google maps.
 7. En till synes oansenlig, obebodd stenig ö som uppskattningsvis är drygt hundra meter lång och knappt 50 meter bred.
 8. Målsättningen var inget annat än att svenska museers, och därigenom en inte oansenlig del av verksamheten som ska vårda Sveriges historie– och kulturarv, ska politiseras och underställas en politisk kamp mot nationalismen.
 9. Målen föregicks dock av en inte oansenlig portion tur.
 10. Och hon förminskades, Artur Lundkvist beskrev henne som "det lilla livets mystiker, de oansenliga varelsernas och tingens moderliga väninna".
 11. Här finns en oansenlig vagn som, som med sina slitna plankor fulla med märken skulle ha kunnat vara en djurtransport, men det var inte vad den här vagnen användes till.
 12. Jag upptäckte den av en slump, en oansenlig annons i en halländsk gratistidning.
 13. Av 555 journalister skulle det återstå 133, varav 21 skulle arbeta med en gemensam helgtidning och ett inte oansenligt antal av de återstående skulle ägna sig åt trafikdrivande liberalt opinions­material.
 14. – Vad har vi här? sa polisaspiranten bryskt och plockade upp det oansenliga paketet.
 15. Han ser ganska oansenlig ut, är ganska liten och inte så pampig.
 16. Flera aktuella svenska romaner skildrar stadens förorter – inte som konfliktfyllda parallellsamhällen utan som något oansenligt och vardagligt.
 17. Under våren har han mest googlat orden ”kelim”, ”adressändring” och ”fanett” och i sommar befinner han sig, utan tillgång till Internet, på oansenliga platser i Bohuslän, Årsta, Åkers stycke­bruk och Ångermanland.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är obetydlig en synonym till oansenlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är iögonfallande motsatsen till oansenlig.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på oansenlig

Bild till ordet oansenlig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet oansenlig.

Bild med texten oansenlig