oavsett

Oavsett är synonymt med till varje pris och ovillkorligen och kan beskrivas som ”utan hänsyn till, oberoende av”. Ordet är motsatsen till beroende på.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oavsett och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till oavsett

oberoende av, ovillkorligen, till varje pris

Motsatsord till oavsett

beroende på

Vad betyder oavsett?

 1. utan hänsyn till, oberoende av

Böjningar av oavsett

 1. oavsett

Exempel på hur ordet oavsett kan användas

 1. du har rätt till sjukvård oavsett var i Sverige du bor

Exempel på hur ordet oavsett används i svenska tidningar

 1. Om företaget inte ser it som värde kommer framgången att bli svårvunnen, oavsett om it–avdelningen fungerar bra eller dåligt.
 2. Det går ju av förklarliga skäl inte att plocka bort batteriet för undersökning, och visuellt undersöks en bil redan noga undertill, oavsett om den har ett batteri eller en bränsletank.
 3. – Varje klubb – oavsett om de finns i Stockholm eller i övriga landet – fyller en stor funktion för de människor som är aktiva i den och det måste man ha förståelse för även i tuffa tider.
 4. Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande dem som kan att jobba hemifrån, och statsepidemiologen tror att det kan bli långvarigt alldeles oavsett myndighetens rekommendationer.
 5. Från 1990–talets Kate Moss–era via den nu avsomnade besattheten vid handväskor till dagens värld där alla har gympaskor oavsett ålder.
 6. ”Polismyndighetens bedömning innebar att vi bara fick ha sammantaget 50 åskådare oavsett om vi hade en eller flera föreställningar samtidigt.
 7. För oavsett hur vi numer väljer att hälsa på varandra när den klassiska handskakningen bör undvikas så är det en fråga de flesta av oss tvingas att förhålla oss till.
 8. Hon tycker inte att antalet anställda just i datacentren är avgörande för satsningen – oavsett om det bara blir ett fåtal eller 1 000 jobb.
 9. – Man får välja vilken man vill som passar en bäst, oavsett kön, säger hon till Publikt.
 10. – Vissa saker går inte att hitta på, oavsett ens fantasiförmåga.
 11. Kommunen har, oavsett ordval, valt att från och med onsdagen, med omedelbar verkan, stänga alla fritids– och kulturanläggningar som badhus, bibliotek, sporthallar och museer.
 12. Då får alla äta gröt oavsett om man tycker om det eller inte.
 13. Han var en väldig ödmjuk person som visade alla respekt oavsett bakgrund.
 14. Bäst i klassen, inte bara vad gäller spelkonsoler utan bäst oavsett plattform.
 15. Det är en funktion som gör att man kan fortsätta spela där man avbröt/pausade senast, oavsett om man avslutat applikationen.
 16. Nya Edge har mognat så pass att Microsoft nu tycker att tiden är inne att byta ut den gamla versionen, oavsett vilken version av Windows 10 du använder.
 17. Det gör han genom att föreslå att alla företag, oavsett storlek, ska få undanta fem anställda från principen sist in först ut vid uppsägningar på grund av arbetsbrist.
 18. Men regeringen har inte gjort det till en prioritering att uppmana människor att isolera sig från sina familjer om de blir sjuka och oavsett väljer många att stanna i hemmet ändå, enligt hälsomyndigheterna.
 19. Den kommer, oavsett om du vill eller inte.
 20. Ytterligare en fördel med ett utökat samarbete är att vi får möjlighet till support på samtliga delar av vår it–infrastruktur, oavsett vad det gäller.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till oavsett är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är till varje pris en synonym till oavsett. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är beroende på motsatsen till oavsett.