oavsett vad

Oavsett vad kan beskrivas som ”oavsett vad som händer”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oavsett vad och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till oavsett vad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till oavsett vad.

Motsatsord till oavsett vad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till oavsett vad.

Vad betyder oavsett vad?

 1. oavsett vad som händer

Böjningar av oavsett vad

 1. oavsett vad

Exempel på hur frasen oavsett vad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen oavsett vad används i svenska tidningar

 1. – Vilka vill vi ha som politiker och företrädare? Mekaniska robotar som trycker på knappar oavsett vad som händer i deras privatliv eller politiker som vet att man vid vissa särskilda händelser måste prioritera sina nära och kära?.
 2. – Det här handlar om individer som oavsett vad hade angripit varandra ändå.
 3. – Oavsett vad rätten kommer fram till anser vi inte att något annat än fängelse kan komma i fråga, sade Lundqvist, som menar att det grova brottet också gör att de tre männen, alla utländska medborgare från Mellanöstern, ska utvisas.
 4. – Jag upplevde en frustration över att rekryteringsföretagen bara presenterade män, oavsett vad det var för roll jag skulle tillsätta.
 5. – Oavsett vad Akilov har för inställning så har vi stöd för att påstå att de här personerna i åtalet har utsatts för en konkret fara och således också en brottslig gärning, säger Hans Ihrman.
 6. – Så här i efterhand skulle jag – oavsett vad utredningen kommer fram till – ha litat mer på min magkänsla än på det råd jag fick från landstingets juridiska expertis.
 7. – En generaliserande och svepande beskrivning av något som kommer från en trovärdig avsändare skadar förtroendet oavsett vad det gäller.
 8. – Publiken hejar rätt rejält, både på motståndarnas missar och på egna lagets stenar oavsett vad som än händer.
 9. Allianskollegan Annika Eclund, skolpolitisk talesperson för Kristdemokraterna, anser att regeringen är bunden av överenskommelsen om försöksverksamhet oavsett vad Skolverket tycker i frågan.
 10. – Oavsett vad som sker under detta möte har det ingen laglig verkan och kan inte genomföras, sade Mansur Hadi.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till oavsett vad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.