oavsiktligt

Oavsiktligt är synonymt med oavsiktligen.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oavsiktligt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till oavsiktligt

oavsiktligen

Motsatsord till oavsiktligt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till oavsiktligt.

Vad betyder oavsiktligt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av oavsiktligt.

Böjningar av oavsiktligt

 1. oavsiktligt

Exempel på hur ordet oavsiktligt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet oavsiktligt används i svenska tidningar

 1. Vi delar naturligtvis synen att språkpolitiken i Tornedalen, om än oavsiktligt, fick negativa konsekvenser för tornedalsfinskan, meänkieli.
 2. Medgivandet kommer i iransk statlig tv som citerar militärkällor som säger att de oavsiktligt sköt ner planet strax efter att det lyft.
 3. Han tillägger att det kan ha varit oavsiktligt och kräver, på nytt, att saken utreds grundligt.
 4. – Varje individ som tänder en eld – avsiktligt, oavsiktligt eller på annat sätt – under denna farliga period, kommer att ställas inför rätta, säger Stuart Smith.
 5. Han förklarade, liksom vid måndagens första förhandlingsdag, hur hans sjukdomsbild – den så kallade vikingasjukan – kan ha lett till att han oavsiktligt kommit åt kvinnorna.
 6. Då visade bandupptagningar från cockpit att kaptenens 15–årige son oavsiktligt hade råkat koppla ur autopiloten.
 7. Det såg ut som Strandberg kom – oavsiktligt – hårt in i duellen och att det rörde sig om en smäll, men så var det inte enligt tränaren Magnus Pehrsson.
 8. – Det är tråkigt om någon uppfattar det som fusk, men från min sida är det ju oavsiktligt i så fall.
 9. Enligt polisens presschef i region Syd, Robert Loeffel, anmälde mannen kvinnan som försvunnen några timmar efter brandfyndet, men kom i stället att oavsiktligt rikta misstankarna mot sig själv.
 10. – Oavsiktligt elak AI kan uppstå genom dålig design, programmering eller hårdvarubrister till exempel, säger forskaren.
 11. Enligt Yampolskiy kan skiftet från hjälpsam till ondskefull ske oavsiktligt eller avsiktligt, genom programmeraren.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till oavsiktligt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oavsiktligen en synonym till oavsiktligt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.