oberoende av

Oberoende av är synonymt med oavsett. Frasen är motsatsen till beroende på.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oberoende av och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till oberoende av

oavsett

Motsatsord till oberoende av

beroende på

Vad betyder oberoende av?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av oberoende av.

Böjningar av oberoende av

 1. oberoende av

Exempel på hur frasen oberoende av kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen oberoende av används i svenska tidningar

 1. ”Enligt många olika källor, oberoende av varandra både från Jobes egna krets och hans fiender, sker ingenting utan hans medgivande”, skriver en polis i en promemoria.
 2. – Under de närmsta tre, fyra, fem dagarna är de evakuerade svenskarna definitivt inte smittsamma, oberoende av vad de här andra personerna har, säger Anders Tegnell.
 3. – Den nyordningen är ett första steg där Kina gör sig oberoende av Hongkong.
 4. – Vi har lämnat in två vittnesmål, Alexander Isak och Robin Quaison, som oberoende av varandra har uppfattat och upplevt den här rasismen på arenan.
 5. – Vi är ett privat företag som försöker göra oss så oberoende av politiken som möjligt och fokuserar på våra kunder, säger Kenneth Fredriksen, vd för Huawei Sverige.
 6. – Vi försöker hålla oss så oberoende av politiken som möjligt och fokuserar på våra kunder och vårt företag, säger bolagets Sverige–vd Kenneth Fredriksen.
 7. – Det viktiga med en olja är att den kan behålla sin flytande form oberoende av temperatur.
 8. – Det innebär ju att präster som är olämpliga kan fortsätta att verka oberoende av anställning, utan att vi kan ge yrkesförbud eller annan påföljd.
 9. ”Vi fördömer våld från alla parter, ger vårt deltagande till våldets offer, oberoende av deras politiska övertygelse och uppmanar alla parter – polis och demonstranter – att behärska sig”, skriver det amerikanska utrikesdepartementet i ett uttalande.
 10. – Jag har godkänt en kontraktsumma som jag tycker är rimlig och det finns en poäng i att folk får en möjlighet att anlita henne oberoende av om jag alltid vet att de har coachats.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till oberoende av är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oavsett en synonym till oberoende av. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är beroende på motsatsen till oberoende av.