Synonymer till obeveklig

Vi känner till 12 synonymer till obeveklig. Ordet obeveklig är en synonym till omedgörlig och omutbar och kan bland annat beskrivas som ”som inte låter beveka sig, omedgörlig, obönhörlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av obeveklig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till obeveklig

 1. förstockad
 2. hård
 3. hårdnackad
 4. kantig
 5. kompromisslös
 6. obönhörlig
 7. omedgörlig
 8. omutbar
 9. omutlig
 10. oresonlig
 11. orubblig
 12. rabiat

Vad är motsatsen till obeveklig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till obeveklig.

Vad betyder obeveklig?

 1. som inte låter beveka sig, omedgörlig, obönhörlig
 2. som inte låter sig bevekas

Hur böjs obeveklig?

 1. obeveklig
 2. obevekliga
 3. obevekligt

Hur kan ordet obeveklig användas?

Följande exempelmeningar visar hur obeveklig kan användas.

 1. de försökte bli insläppta men vakten var obeveklig

Hur används ordet obeveklig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet obeveklig används i vanlig text.

 1. Som parallelläsning till Elise Karlsson ”Smuts” kan man läsa en av Forum–skandalens centralfigurer, Horace Engdahl, och hans nya bok om en ny tidsanda som spritt sig ”lika obevekligt” som en epidemi.
 2. Årtionden av obeveklig industrialisering, urbanisering och intensivt jordbruk har distanserat oss från våra förfäder och från djurriket, varnar han.
 3. – Våra mest respektfulla tack till Unai och hans kollegor, som har varit obevekliga i deras ansträngningar för att få klubben att tävla på en nivå som vi förväntar oss och kräver, säger klubbens vice ordförande Josh Kroenke till klubbens hemsida.
 4. Men i Europa har askarna ingen motståndskraft, så de dör en utdragen och obeveklig död i mycket stor omfattning.
 5. Så har då höstrusket tagit sitt obevekliga grepp om våra arma själar.
 6. Att höjda marginalskatter på arbete har en obeveklig påverkan på arbetsutbudet är okontroversiell kunskap, men den ska tydligen undanhållas väljarna.
 7. Nu drog den henne obevekligt mot botten.
 8. Sverige har tappat en andel av 4,4 procent skattebetalare på 20 år! I en obeveklig långsam årlig takt håller pengarna på att ta slut.
 9. Kvinnorna, som ska vara 229 till antalet, stöttade sitt lag obevekligt med hejarramsor och ytterst synkroniserade rörelser och ständiga leende.
 10. –Det finns en sida som skriver böckerna, det är en instans inom mig som ofta är bergsäker på sin sak, vet exakt hur texten ska vara och är obeveklig kring det.
 11. Några exempel är temperaturer över 50 grader i Asien, rekordstarka orkaner i Karibien och Atlanten, förödande monsunöversvämningar och obeveklig torka i östra Afrika.
 12. I boken framträder en bild av den obevekliga konceptkonstnärens avskurna liv.
 13. – De väpnade styrkorna fortsätter sitt arbete, obevekligt och utan att tveka, oavsett interna eller externa omständigheter, säger han enligt AFP.
 14. När det obevekliga sjukdomsbeskedet kommer flyr hon från hemmet i Holland till den brittiska landsbygden och in i praktiska sysslor.
 15. Och när det gäller Syrien är jag obeveklig, jag tänker inte hålla tyst.
 16. Det hela var bara en repetition, så vem slog hon egentligen, och varför? Slutet på deras ömtåliga relation närmar sig obevekligt.
 17. Halvvägs in i finalen hade Fields landsmannen Nicholas Long framför sig men i kurvkörningen in mot mål var han obeveklig.
 18. Sen är de plötsligt borta igen, och även om den oundvikliga ”Safe from harm” pumpar högre och längre och mer obevekligt än någonsin så kan jag inte låta bli att undra vad som skulle hända om de faktiskt gjorde en hel show tillsammans.
 19. Turgenjev skildrar obevekligt det löjliga hos denna landsortsadel men utan tjechovsk letargi.
 20. Där finns mannen som är döende i en hjärntumör och hans hustru som slåss mot det obevekliga faktum att hon måste förlora den hon älskar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omedgörlig en synonym till obeveklig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på obeveklig