Synonymer till obscen

Vi känner till 4 synonymer till obscen. Ordet obscen är en synonym till snuskig och otuktig och kan bland annat beskrivas som ”oanständig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av obscen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till obscen

 1. grov
 2. oanständig
 3. otuktig
 4. snuskig

Vad är motsatsen till obscen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till obscen.

Vad betyder obscen?

 1. oanständig
 2. oanständig och mycket stötande

Hur kan ordet obscen användas?

Följande exempelmeningar visar hur obscen kan användas.

 1. obscena skämt

Hur används ordet obscen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet obscen används i vanlig text.

 1. Han beskrev den ryske ledarens påstående om att han vill av–nazifiera Ukraina som en ”obscen lögn”.
 2. Konserten i Royal Albert Hall efter filmningen blev dock inställd på grund av de påstått obscena texterna.
 3. Men segern mot David Gilbert i den första rundan överskuggades dock till viss del av den obscena gest – som knappast hade gjort sir Neville Francis Fitzgerald Chamberlain stolt – som norrmannen riktade mot den vita köbollen efter ett misslyckat försök.
 4. Jag ser filmen ”Le Mans ’66” samma morgon som jag läser ut Michel Houellebecqs roman ”Serotonin”, och det är en blandning som skär sig på ett närmast obscent men möjligen också intressant sätt.
 5. Sju av sammanlagt tio utländska turister som fängslats för obscen dans i Kambodja har deporterats från landet sedan de tidigare släppts mot borgen, säger domstolens talesperson Yin Srang.
 6. Problemet, enligt journalisten Joe David Brown, är till exempel att ogifta mödrar inte stigmatiseras av samhället, och att landets sexualundervisning är obscen.
 7. Hela resonemanget om el–Ferraris beskrev han som ”en nästan obscen tanke”, och i samma veva utbrast Marchionne att man behövde skjuta honom innan han skulle gå med på det.
 8. – Det är obscena mängder vatten som går förlorade, hävdar Patrick Donnelly från miljöorganisationen Center for Biological Diversity i Las Vegas.
 9. Romanen tar läsaren från obscen graffiti på stadens offentliga latriner via biskopspalatset till en bisarr scen där Hitlers födelsedag firas i ärkehärtig Ferdinand Maximilians undersköna slott Miramare.
 10. "När jag landade hade jag fått mängder av i huvudsak obscena och sjuka samtal, röstmeddelanden och sms", skriver hon enligt ABC News.
 11. Om Hillary vinner skulle demokraterna få en obscen majoritet i HD – där alla stora förändringar i USA görs.
 12. Det låga, obscena och aggressiva blandas med det lärda och resonerande.
 13. Enligt denna får man inte ”distribuera, sälja eller visa obscena dokument, målningar eller andra objekt för allmänheten”.
 14. – Min främsta undran genom allt detta har varit hur en del av min kropp kan vara obscen.
 15. Polisen fick det pikanta ärendet på sitt bord sedan borgmästaren i Suginami–distriktet i Tokyo där framträdandet hölls sade att "obscena objekt" förekommit och att många boende "uttryckt en känsla av obehag".

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är snuskig en synonym till obscen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på obscen

Bild till ordet obscen

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet obscen.

Bild med texten obscen