obsolet

Obsolet är synonymt med föråldrad och ålderdomlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av obsolet och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till obsolet

föråldrad, ålderdomlig

Motsatsord till obsolet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till obsolet.

Vad betyder obsolet?

 1. föråldrad

Böjningar av obsolet

 1. obsolet
 2. obsoleta

Exempel på hur ordet obsolet kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet obsolet används i svenska tidningar

 1. Men skillnaden mellan vänsterkandidater som Elisabeth Warren och Bernie Sanders och en mittenkandidat som Joe Biden visar att den svenska socialdemokratins kollaps inte betyder att dess idé har blivit obsolet.
 2. – Ibland tror jag att vi har ett yrke på utdöende, att pantbanken i en digitaliserad värld ska bli obsolet, men så har det verkligen inte varit.
 3. Vi har i olika sammanhang framhållit att den nuvarande bevakningslagen från 1974 som reglerar ansvaret mellan Polisen och säkerhetsbranschen har blivit allt mer obsolet.
 4. I en intervju med Reuters avslöjar företagets forsknings– och utvecklingschef, Takio Kojima, att insikten om att deras huvudprodukt snart var obsolet kom 2010.
 5. Det är verkligen en formulering för vår tid – en tid då sanning och fakta blivit obsoleta storheter, trots att frågan är strikt empirisk och går att belägga för den redaktion som tar sitt uppdrag på allvar.
 6. Men övergången kommer att göra de flesta hörlurarna på marknaden obsoleta.
 7. Det obsoleta pristaket står i vägen för den här utvecklingen och riskerar leda till att staten måste börja upphandla posttjänsten redan inom något enstaka år.
 8. Numera är de flesta preparaten obsoleta ­sedan det kommit effektivare läke­medel, som den svenska försäljningssuccén Losec, samt upptäckten av magsårsbakterien Helicobacter pylori (Nobelpris 2005).
 9. Det är tio år sedan tv-revolutionen eskalerade och överröste oss med kvalitetsdrama, i dess kölvatten uppstod ett nytt klimat för kvalitetsserier som snabbt gjorde de gamla sändningsmodellerna obsoleta.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till obsolet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är föråldrad en synonym till obsolet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.